Ugrás a tartalomra

Erdőtüzek pusztítanak a Hawaii-szigeteken

2023.08.10
10:28
2023.08.10
10:36
Forrás
Euronews
Már több tucat halálos áldozata van az erdőtűznek.

A hatóságok elrendelték a lakosság evakuálását az érintett területeken. Lahaina városában többen a tengerbe menekültek a lángok elől, a parti őrség beszámolója szerint néhány embert onnan kellett kimenteni.

Több száz épületben is kárt okozott a tűz. A Hawaii-szigeten és Mauin is pusztító tűz oltását a rendkívül erős széllökések és az extrém szárazság is nehezíti. Hawaiion vörös szintű riasztás van érvényben.

Sylvia Luke kormányzó szerdán szükségállapotot hirdetett, és elrendelte a nemzeti gárda bevetését.

erdőtűz
Hawai
tűzoltó

Most

18:59

Család, mindenki bástyája

A párok több mint felének csak egy gyermeke van és ezen változtatni kell - jelentette ki Darija Kisić Vranjéban, a Család, mindenki bástyája elnevezésű projekt eredményeinek bemutatásán.

Népszerű

Elhunyt Guba Éva, a Pannon RTV újságírója

Kollégánk hosszabb ideig tartó betegség után ma hunyt el - tudatta szerkesztőségünkkel családja. Guba Éva 2020 óta volt a Pannon RTV munkatársa, mint Tisza-menti tudósító.

Itt a disznótorok ideje - Megéri-e böllért fogadni?

A hideg idő beköszöntével elérkezett a disznótorok ideje. Legalábbis ott, ahol még éltetik ezt a hagyományt. Ma már a falvakban is egyre kevesebben döntenek a disznóvágás mellett, aminek több oka is van.

Az egekbe szökött a malachús ára

Élősúlyban öt-hatszáz dinár, a hentesüzletekben a felpucolt malachús kilogrammja 900, de helyenként akár már az ezer dinárt is elkérik érte.