Ugrás a tartalomra
Tanjug/AP Photo/Daniel Roca

Ezrek hagyták el a vulkánkitörés miatt La Palmát

2021.09.26
20:06
Forrás
Euronews, hvg.hu
A Spanyolországhoz tartozó la Palma szigetén múlt vasárnap kitört Cumbre Vieja vulkán lávafolyama továbbra is folyik le a hegyoldalon.

A helyi repülőteret vasárnap újra megnyitották, de több ezren kompokkal hagyták el a szigetet. A vulkánkitörés óta a lávafolyam több mint 200 hektárnyi területet borított el, és – egyes jelentések szerint – már több mint 450 épületet rombolt le. További 1600 veszélyben van. Eddig több mint hatezer embert evakuáltak.

vulkánkitörés
Spanyolország
spanyolországi
La Palma
La Palma sziget
Kanári-szigetek

Most

22:52, Frissítve: 23:00

Kocsis Máté: életbe lép a Gyurcsány - Márki-Zay paktum

A baloldal hatalmat akar, annak viszont feltétele, hogy a miniszterelnök-jelölt és a legnagyobb baloldali párt elnöke ezt megkösse - jelentette ki a Fidesz frakcióvezetője az ellenzéki előválasztásra reagálva vasárnap közösségi oldalán.
22:28, Frissítve: 22:46

Márki-Zay Péter nyerte az előválasztást

A Mindenki Magyarországa Mozgalom jelöltje 57-43 arányban nyert a magyarországi ellenzéki előválasztás második fordulójában. A voksolás másik miniszterelnök-jelöltje, Dobrev Klára gratulált Márky-Zay Péternek az előválasztáson elért sikeréhez.

Népszerű

Fogjunk össze a tiszaszentmiklósi Szarvák családért!

Ismét jó szándékú emberek segítségét kéri a tiszaszentmiklósi Szarvák Krisztina és családja. Az édesanya tavaly egyedül maradt hét gyermekével, miután férje rövid, súlyos betegség következtében elhunyt.