Ugrás a tartalomra
Tanjug/AP Photo/Antonio Calanni

Fantasztikus parádéval nyitott a velencei karneválszezon

2019-02-17
21:54
Forrás
Euronews
Egy hatalmas, Holdat formázó légballon emelt fel egy kishajót a velencei karneválszezon megnyitóján.

A hagyományok szerinti víziparádé idén a Hold tematikája köré szerveződik az olasz városban, ahová több ezer turista látogatott el. A nézők a csatornák partján felsorakozva tekinthették meg a különböző, hajókon és tutajokon bemutatott táncokat, akrobatikus előadásokat. 

A kétnapos víziparádé második, vasárnapi felvonásában maszkos gondolásokban gyönyörködhettek a látogatók, hogy aztán teljes lendülettel beinduljon a március 5-ig tartó velencei fesztiválszezon. 

velence
karnevál

Most

20:19, Frissítve: 20:27

25. Kálmány Lajos népmesemondó verseny

Néprajzi gyűjtéseket, képzőművészeti alkotásokat és mesemondást értékelt a zsűri a 25. Kálmány Lajos népmesemondó versenyen, Zentán. Az eseményre Vajdaság minden részéről érkeztek versenyzők.
19:59, Frissítve: 20:09

Szavazzunk!

A szavazóhelyek holnap reggel hattól, este hétig tartanak nyitva Magyarországon és a külképviseleteken is.
19:25, Frissítve: 23:46

Kiégett egy ház Moholon

Kigyulladt egy családi ház ma hajnalban Moholon. A tűzesetben egy asszony életét vesztette, férjét pedig égési sérülésekkel szállították a kórházba. A nyomozás még folyamatban van.

Népszerű

Holtan találtak három szerbiai nőt Bécsben

Három szerbiai állampolgárságú nő holttestét találták meg egy bécsi lakásban - tudósít a szerb közmédia. Sajtóinformációk szerint a három elhunyt nő egy anya és ikerlányai.