Ugrás a tartalomra
Tanjug/AP Photo/Antonio Calanni

Fantasztikus parádéval nyitott a velencei karneválszezon

2019-02-17
21:54
Forrás
Euronews
Egy hatalmas, Holdat formázó légballon emelt fel egy kishajót a velencei karneválszezon megnyitóján.

A hagyományok szerinti víziparádé idén a Hold tematikája köré szerveződik az olasz városban, ahová több ezer turista látogatott el. A nézők a csatornák partján felsorakozva tekinthették meg a különböző, hajókon és tutajokon bemutatott táncokat, akrobatikus előadásokat. 

A kétnapos víziparádé második, vasárnapi felvonásában maszkos gondolásokban gyönyörködhettek a látogatók, hogy aztán teljes lendülettel beinduljon a március 5-ig tartó velencei fesztiválszezon. 

velence
karnevál

Most

11:31, Frissítve: 11:39

Elengedtek öt tüntetőt

Szabadlábra helyezték azokat, akiket a Szerbiai RTV székházának elfoglalásakor vett őrizetbe a rendőrség - írja a Tanjug hírügynökség.
10:23, Frissítve: 10:39

Népszerűek-e az önkéntes nyugdíjalapok?

Szerbiában tavaly az év végéig a foglalkoztatottak 9 százaléka fizetett be rendszeresen valamely magánnyugdíjpénztárba, hogy idős korára legyen nyugellátása – közölte a Szerbiai Nemzeti Bank.
08:41, Frissítve: 09:22

Ma kezdődik a tavasz

Szerbiában 22 óra 58 perckor köszönt be a Ruđer Bošković csillagászati társaság értesítése szerint.
07:44, Frissítve: 08:41

A boldogság nemzetközi napja van

Az ENSZ Közgyűlése nyilvánította március 20-át e nappá, hangsúlyozva, hogy a "boldogság keresése az emberi lét egyik alapvető célja".

Népszerű

Bombarobbanás történt Topolyán

Csütörtök éjjel fél tizenegy körül a Ljubljanai utca 16-os szám alatt, B. L. otthona előtt robbant a bomba egy magyar rendszámtáblás autó alatt – adta hírül egy helyi (mojabackatopola.rs) hírportál.