Ugrás a tartalomra

Fegyvertilalom Bécs egyik kerületében

2024.04.03
20:54
2024.04.03
21:02
Forrás
Hirado.hu, M1
Az egyre gyakoribb késes támadások miatt fegyvertilalom lépett életbe Bécs egyik kerületében.

Fegyvertilalom lépett életbe az osztrák főváros 10. kerületében, Favoritenben, ahol rendszeresek a bűncselekmények. A rendőrök ellenőrizni fogják a gyanúsan viselkedő járókelőket, de az autókat is átvizsgálhatják.

Nemcsak a fegyverek és kések, de különböző veszélyes tárgyak is tiltottak a közterületen, és aki nem tartja be ezeket a rendelkezéseket, amelyek nagyszombat óta vannak érvényben, az első körben ezer eurós büntetésre számíthat.

Az egyébként leginkább bevándorlók lakta kerület központi terén az utóbbi időben, egészen pontosan februárban és márciusban, rendszeressé váltak a különböző támadások, gyakran riasztották a rendőrséget verekedésekhez, késes illetve fegyveres támadásokhoz, rablásokhoz is – tudósít az M1.

Fegyvertilalom
Bécs

Most

18:12, Frissítve: 18:17

Két nap alatt ezer kilométert repült egy mentett kis hattyú

Példa értékű összefogással és sikersztorival zárult a kis hattyú megmentése. A jeladóval ellátott kis hattyú a szabadon engedését követően egy hónapra, április 12-én útnak indult, a legfrissebb adatok alapján, jelenleg a Fekete-tengernél tartózkodik.
17:18, Frissítve: 19:33

Az éghajlatváltozás a méztermelésre is kihat

Az enyhe téli időjárás és az éghajlat változása a méhészeket is nehéz helyzetbe hozza. A méhészek elmondása szerint idén szokatlanul korán virágzásnak indult a repce és az akác, aminek hatására a méhek is idő előtt megkezdték munkájukat.
16:04

421 hete az élen

Novak Đoković a 421. hetet kezdte meg az ATP-lista élén. A világ legjobb teniszezőjének jelenleg 10.035 pontja van, ezzel pedig tovább növelte előnyét az olasz Jannik Sinnerrel szemben.

Népszerű

Új életre kelhet a Fidelinka

Beruházás a régió egyik legismertebb malomipari vállalatába - egyebek mellett ezzel a témával foglalkozott a Közügyek.