Ugrás a tartalomra
Pixabay/syafrani_jambe

Feloldották a kijárási tilalmat az oltatlanok számára Ausztriában

2022.01.31
13:20
Forrás
Tanjug, Blic, tagesschau.de, vg.hu
Ez azt jelenti, hogy most már büntetés nélkül elhagyhatják otthonaikat.

Azoknak, akik nem vették fel a koronavírus elleni vakcina valamelyikét, heteken át korlátozták a mozgásukat. Csak élelmiszerboltba, gyógyszertárba, postára és bankba mehettek, valamint szabadon közlekedhettek munkahelyükre és iskolába. Sétálni is elmehettek, de kizárólag olyan személlyel, akivel egy háztartásban éltek.

Az enyhítések azonban továbbra sem adnak teljes körű mozgásszabadságot az oltatlanok számára. Bizonyos helyeken ezentúl is a 2G szabály maradt érvényben, vagyis azok léphetnek be az adott helyiségbe, akik felvették az oltást, vagy igazoltan átestek a covid-19 betegségen.

Az osztrák kormány arról is határozott, hogy február 5-től a vendéglátóipari egységek éjfélig nyitva tarthatnak. Emellett az említett helyen idővel a 2G szabályt felváltanák 3G-re. Karl Nehammer osztrák kancellár kiemelte, az omikron vírusvariáns gyorsabban fertőz, viszont stabil a helyzet az osztrák kórházakban. Ezért lehet szó enyhítésekről. Február elsejétől viszont életbe lép az oltási kötelezettségről szóló törvény – jelentette be korábban az osztrák kormány.

Ausztria
kijárási tilalom
enyhítés
koronavírus

Kapcsolódó tartalmak

Most

20:32, Frissítve: 20:52

Hetvenezren várólistán

Csaknem hetvenezren vannak a kórházak várólistáján Szerbiában. Egy komplikált csípő vagy térdműtétre akár 10 évet is várni kell az állami betegellátásban.

Népszerű

Meghalt egy féléves gyermek

A kuršumlijai Egészségügyi Központ sürgősségi osztályára vitték be, életjelek nélkül volt. A gyermeket előző nap megvizsgálták ebben az egészségügyi intézményben, ahol az illetékesek szerint megfelelő terápiát írtak elő.

Egy fiatal nő harca, hogy újra járni tudjon

Páger Anita 26 éves muzslyai lány egy baleset következtében öt éve mozgássérült. Bekerült a Budi human jótékonysági alapítvány programjába és thaiföldi műtétjére indult gyűjtési akció. Májusig nem egész 16 millió dinárt kellene összegyűjteni.

Ilyen egy hagyományos falusi lakodalom!

300 vendég és 17 vőfély mulatott a 16. vőfélybálon Szabadkán, a Népkörben. Magyarországról és Vajdaságból érkeztek a vőfélyek és vőfélylányok, akik közül többen családi hagyományként űzik ezt a mesterséget.

Két rendszámfelismerő rendőrautó Szabadkának

Két új rendőrautóval gazdagodott a Szabadkai Rendőrigazgatóság. A két jármű rendszámfelismerő rendszerrel és kamerákkal is fel van szerelve a közlekedési rendészet igényeihez igazítva.