Ugrás a tartalomra
Tanjug/AP

Földcsuszamlás Mianmarban: nagyon sok ember tűnt el

2021.12.22
12:19
Forrás
hirado.hu
Egy ember meghalt, és többtucatnyian eltűntek az észak-mianmari Kacsin állam egyik jádekőbányájában szerdára virradóan történt földcsuszamlásban – jelentették helyi források.

A helyi katasztrófavédelem azt közölte, hogy 25 embert sérüléssel kórházba vittek, egy civil szervezet pedig úgy tudja, hogy körülbelül száz ember tűnt el. A térségben nem ez az első földcsuszamlás a héten, egy néhány nappal korábbi baleset hat halálos áldozatáról tudni. A környékbeli bányákban a rossz biztonsági körülmények miatt gyakoriak a balesetek.

Mianmar
földcsuszamlás
áldozatok

Most

21:48

Közel az antarktiszi átbillenési pont

A közelmúltban bekövetkezett hőhullámok, a Déli-óceánban bekövetkezett változások és az antarktiszi tengeri jég kiterjedésének csökkenése arra utal, hogy éghajlati fordulópont közelébe kerülhetünk.
18:31, Frissítve: 19:27

Bor és a hal Horgoson

Halászlé és borversenyt tartottak Horgoson. A Szent Orbán Borlovagrend és a Proleter Horgászegyesület már tizenegyedik alkalommal szervezte meg a Bor és a hal elnevezésű eseményt a Művelődési Ház melletti téren.

Népszerű

Narancssárga riasztás van érvényben egész Vajdaságban

Jön a rossz idő – figyelmeztet a Köztársasági Hidrometeorológiai Intézet. Vajdaságban és Közép-Szerbia egyes részein narancsriasztás van érvényben. A hétvégéig és a jövő hét első felében folytatódik a változékony időjárás, záporokkal, zivatarral.