Ugrás a tartalomra
Tanjug/AP Photo/David Goldman

Folytatódnak a heves harcok a donyecki régióban

2022.08.14
10:01
Forrás
Szerbiai RTV, Hirado.hu
Moszkva és Kijev egymást hibáztatják a zaporizzsjai atomerőmű elleni támadásokért. Közben a nukleáris katasztrófától tartó G7-országok felszólították Moszkvát, hogy vonja ki erőit az erőműből.

Moszkva viszont arra figyelmeztette Washingtont, hogy minden olyan megnyilvánulás, amivel Oroszországot a terrorizmus támogatásával vádolnák, a kapcsolatok teljes megszakadását jelentené. Azt üzente, hogy Amerikának rá kell vennie Zelenszkijt, hogy visszatérjen a tárgyalóasztal mellé, hogy elkerülje a megalázó vereséget. Ugyanakkor az ukrán hadsereg legfrissebb beszámolója szerint az elmúlt 24 órában 8 tankot, 11 páncélozott harckocsit és egy helikoptert semmisítettek meg az ukrán erők. Volodimir Zelenszkij kijelentette, az ukrán hadsereg célba veszi azokat az orosz katonákat, akik a zaporizzsjai atomerőművet lövik, vagy bázisként használják a támadások indítására.

harcok
Donyeck
orosz
ukrán

Most

19:58, Frissítve: 20:24

Falunapot ünnepelt Adorján

Színes programsorozattal várták a szervezők a helyieket. Adorjánon1998 óta ünnepelik a falunapot, akkor volt ugyanis a település 800 éves.
18:30, Frissítve: 20:08

Szüreti napok Horgoson

Változatos, ünnepi és szüreti programsorozattal várták a látogatókat pénteken és szombaton Horgoson a 32. Szüreti napokon, melyet a Juvenior Polgárok Egyesülete és Horgos Helyi Közössége, közösen szervezett meg.
17:29, Frissítve: 20:18

Kettő az egyben sport a lovasíjászat

Az adai Lovasvölgyben szerveztek először hivatalos lovasíjász versenyt az országban. A több fordulóból álló esemény célja az volt, hogy a térségünkben jelenleg kevésbé ismert sportra felhívja a figyelmet, egyben megszerettesse azt a közönséggel.

Népszerű

Súlyos közúti baleset a határátkelő közelében

Szerencsétlenség történt az Újvidék-Horgos autópályán, a határátkelőtől 2 kilométerre. A baleset 15 óra körül történt, egy személy elhunyt - erősítették meg a szerb közmédiának az illetékesek.