Ugrás a tartalomra

Folytatódtak a harcok Ukrajnában

2024.03.31
15:36
2024.03.31
17:45
Forrás
Pannon RTV
Az orosz erők a héten már másodszor hajtottak végre intenzív rakétatámadásokat ukrajnai célpontokra. Volodimir Zelenszkij ukrán elnök menesztette főtanácsadóját és több más munkatársát.

Vlagyimir Putyin orosz elnök 150 ezer embert hívott be katonai szolgálatra. Szombat éjszaka erőteljes csapásokat mért nyugat-ukrajnai célpontokra az orosz légierő – közölték ukrán források. Ukrajna egész területén légiriadó volt érvényben.

Oroszország az elmúlt napokban fokozta a légicsapásokat az ukrán energetikai létesítmények ellen, jelentős károkat okozva. Az ukránok attól tartanak, hogy visszatérnek a háború első telén tapasztalt áramszünetek.

Oroszország arról számolt be, hogy ukrán rakétákat lőttek le az orosz belgorodi terület felett. Vlagyimir Putyin orosz elnök aláírt egy rendeletet, amely 150 ezer állampolgárt kötelező katonai szolgálatra hív.

Volodimir Zelenszkij ukrán elnök húsvéti köszöntőjében úgy fogalmazott, hogy ez az ünnep az ukránokat arra a szellemi erőre emlékezteti, amely nem engedi, hogy a sötétség eluralkodjon. Egy családokat, nemzeteket és kontinenseket összekötő ünnepen nem engedjük, hogy az akarat háttérbe szoruljon – hangsúlyozta köszöntőjében. Közben az ukrán elnök elbocsátotta főtanácsadóját és több munkatársát. Felszólította az Amerikai Egyesült Államokat, hogy biztosítson rakétákat Ukrajnának a Krím-félszigeten lévő repülőterek és repülőgépek megtámadása céljából.

Franciaország jelezte, hogy több száz régi páncélozott járművet és légvédelmi rakétát küld Ukrajnának.

ukrajnai háború
Ukrajna
Volodomir Zelenszkij
Vlagyimir Putyin

Kapcsolódó tartalmak

Most

21:33, Frissítve: 21:52

Exit poll: a HDZ nyert, de nem tud önállóan kormányt alakítani

A kormányzó jobbközép Horvát Demokratikus Közösség nyert a horvát parlamenti választásokon, de nem tud önállóan kormányt alakítani - derült ki a szavazófülkékből kilépők megkérdezésén alapuló és az urnazárás után nyilvánosságra hozott felmérésből.
20:29, Frissítve: 20:38

Megkezdődött az uniós csúcstalálkozó Brüsszelben

Az Európai Tanácsot alkotó vezetők gazdasági és versenyképességi kérdésekről, az ukrajnai háborúról, az EU és Törökország közötti kapcsolatokról, a közel-keleti konfliktusról és a libanoni fejleményekről fognak tárgyalni.

Népszerű

Havi 1.750 eurót is kereshet ezzel a munkával

Nagy szüksége van Szerbiának a kőművesekre. Virágzik az új építésű ingatlanok piaca, ehhez azonban munkaerőre van szükség, amit egyre nehezebb biztosítani. Hogy legyen elég kőműves, az építtetők kénytelenek egyre magasabbra tolni a béreket.