Ugrás a tartalomra

Gázában folytatódtak a hadműveletek, sok áldozat

2024.03.31
15:20
2024.03.31
16:15
Forrás
Pannon RTV
Az izraeli erők folytatták a hadműveleteket a Sifa kórház körül. A harcok ellenére egyiptomi források szerint Kairóban folytatódnak a fegyverszüneti tárgyalások Izrael és a Hamász terrorszervezet között.

Több izraeli városban tüntetők tiltakoztak Benjámin Netanjahu izraeli miniszterelnök lemondását követelve, mert szerintük nem tudja biztosítani a túszok szabadon bocsátását.

Palesztin tisztviselők szerint legalább 17-re emelkedett azoknak a palesztinoknak a száma, akik meghaltak egy izraeli támadásban Gázában, miközben sorban álltak élelmiszerért. Az esetnek legalább 30 sérültje van. Szemtanúk szerint a segélyszállítmányokat felügyelő gázai palesztinok és a térségben lévő izraeli csapatok is tüzet nyitottak. Ezt követően néhány mozgó teherautó elütötte az élelemért igyekvő embereket.

Az izraeli erők arról számoltak be, hogy folytatják a Hamász terrorszervezet elleni harcot a Gázai övezet középső és déli részén. Közölték, hogy szombaton legalább egy terrorista ügynököt sikerült megölniük.

Izrael hivatalosan is megerősítette, hogy a Sifa kórház körüli harcok során a Hamász terrorszervezet több magas rangú munkatársa vesztette életét, akik toborzásért, és támadások megszervezéséért feleltek.

Az Egészségügyi Világszervezet arra figyelmeztet, hogy a palesztin enklávéból több mint 9000 beteget kellene azonnal evakuálni.

Palesztin források szerint a szombat éjjeli razziák során az izraeli erők legalább tíz palesztint tartóztattak le a megszállt Ciszjordánia területén.

Mindeközben vasárnap légiriadót rendeltek el Izrael északi részén, a libanoni határ közelében.

Egyiptomi források szerint Kairóban folytatódnak a fegyverszüneti tárgyalások Izrael és a Hamász terrorszervezet között, miután a Dohában folytatott tárgyalások kudarcba fulladtak.

A gázai egészségügyi minisztérium közölte, hogy október 7-e óta több mint 32 700 palesztin vesztette életét az izraeli támadások során. A sebesültek száma pedig meghaladja a 75 ezret.

Gázai övezet
Izrael
Hamász

Kapcsolódó tartalmak

Most

21:33, Frissítve: 21:52

Exit poll: a HDZ nyert, de nem tud önállóan kormányt alakítani

A kormányzó jobbközép Horvát Demokratikus Közösség nyert a horvát parlamenti választásokon, de nem tud önállóan kormányt alakítani - derült ki a szavazófülkékből kilépők megkérdezésén alapuló és az urnazárás után nyilvánosságra hozott felmérésből.
20:29, Frissítve: 20:38

Megkezdődött az uniós csúcstalálkozó Brüsszelben

Az Európai Tanácsot alkotó vezetők gazdasági és versenyképességi kérdésekről, az ukrajnai háborúról, az EU és Törökország közötti kapcsolatokról, a közel-keleti konfliktusról és a libanoni fejleményekről fognak tárgyalni.

Népszerű

Havi 1.750 eurót is kereshet ezzel a munkával

Nagy szüksége van Szerbiának a kőművesekre. Virágzik az új építésű ingatlanok piaca, ehhez azonban munkaerőre van szükség, amit egyre nehezebb biztosítani. Hogy legyen elég kőműves, az építtetők kénytelenek egyre magasabbra tolni a béreket.