Ugrás a tartalomra

Gazdák állják el az utakat az uniós országokban

2024.02.21
08:30
Forrás
Hirado.hu
Továbbra is tüntetnek a gazdák Európa-szerte, hosszú sorokban vonulnak az utcákra a traktorok.

A termelők az Európai Unió agrárpolitikája és az ukrán gabonadömping ellen demonstrálnak.

Lengyelországban kedden több közlekedési csomóponton és az Ukrajnával közös összes határátkelő mentén blokádot állítottak. A tiltakozók azt mondták, ha a lengyel kormány és az Európai Unió továbbra sem foglalkozik a gondjaikkal, akkor jövő héten a fővárosba vonulnak.

Az olcsó és rossz minőségű gabonaimport ellen tiltakoztak a horvát, a szlovák és a cseh termelők is a napokban. Görögországban is traktoros konvojok indultak a főváros felé. A görög gazdák egyebek mellett az üzemanyag- és energiaköltségekre panaszkodnak, a horvátok magasnak vélik a termelési költségeiket, valamint sérelmezik a sok papírmunkát. A csehek pedig egyebek mellett az úgynevezett zöldmegállapodás ellen tiltakoztak, szerintük ugyanis a környezetvédelmi szabályozás ellehetetleníti az agrárágazatot.

gazda
gazdatüntetés
Európai Unió
Lengyelország
ukrán gabona

Kapcsolódó tartalmak

Most

21:33, Frissítve: 21:52

Exit poll: a HDZ nyert, de nem tud önállóan kormányt alakítani

A kormányzó jobbközép Horvát Demokratikus Közösség nyert a horvát parlamenti választásokon, de nem tud önállóan kormányt alakítani - derült ki a szavazófülkékből kilépők megkérdezésén alapuló és az urnazárás után nyilvánosságra hozott felmérésből.
20:29, Frissítve: 20:38

Megkezdődött az uniós csúcstalálkozó Brüsszelben

Az Európai Tanácsot alkotó vezetők gazdasági és versenyképességi kérdésekről, az ukrajnai háborúról, az EU és Törökország közötti kapcsolatokról, a közel-keleti konfliktusról és a libanoni fejleményekről fognak tárgyalni.

Népszerű

Havi 1.750 eurót is kereshet ezzel a munkával

Nagy szüksége van Szerbiának a kőművesekre. Virágzik az új építésű ingatlanok piaca, ehhez azonban munkaerőre van szükség, amit egyre nehezebb biztosítani. Hogy legyen elég kőműves, az építtetők kénytelenek egyre magasabbra tolni a béreket.