Ugrás a tartalomra

Gazdatüntetés Brüsszelben - megbénított forgalom a csúcstalálkozó idején

2024.02.01
10:50
2024.02.01
10:58
Forrás
tanjug, hirado.hu
A gazdák traktoraikkal több forgalmas utat és kereszteződést is lezártak.

Közel 1000 gazda vonult utcára Brüsszelben, a városban tartandó csúcstalálkozó idején. Több európai országból, köztük Olaszországból is érkeztek gazdák, hogy közösen tiltakozzanak a közös agrárpolitika (KAP) és az európai zöld megállapodás ellen. A gazdák lezárták az Európa Parlament épülete előtt található Luxemburg teret, néhol még tüzet is gyújtottak.

A tüntetők blokád alatt tartják Zeebrugge kikötőjét is, megbénítva ezzel az Egyesült Királyság felé tartó tengeri áruforgalmat. A traktorok a Brüsszel felé vezető autópályák kijáratait is eltorlaszolták. A hétfő óta tartó akciók egyre nagyobb káoszt és fennakadást okoznak az ország közlekedésében, de a gazdák nem adják fel.

Németországban és Franciaországban is tovább tüntetnek a gazdák, a több országra kiterjedő tiltakozás pedig máris érezteti hatását: az Európai Bizottság ugyan egy évre meghosszabbítaná az ukrán termékekre vonatkozó vámmentességet, ám ezúttal a korábbinál szigorúbb védőintézkedéseket javasol.

Belgium
Brüsszel
gazdatüntetés

Most

21:05, Frissítve: 21:14

Szédületes mérkőzést hozott a 173. örökrangadó

Szenzációsan kezdte a szerbiai labdarúgó Szuperliga 2023/24-es idényének rájátszási szakaszát a Crvena zvezda a Partizan ellen. A drámai összecsapáson 3:2-re nyertek a piros-fehérek, és 10 pontra lógtak el a fekete-fehérektől.
19:25, Frissítve: 19:33

A Kisvárda elleni döntetlennel ismét bajnok a Ferencváros

A Ferencváros megnyerte sorozatban a hatodik, összességében pedig a 35. bajnoki címét, mivel hazai pályán gól nélküli döntetlent játszott a kieső helyen álló Kisvárdával a labdarúgó OTP Bank Liga 29. fordulójának második szombati mérkőzésén.
17:07, Frissítve: 19:09

Lovaggá avatták a Pannon RTV újságíróját

A Szent György Lovagrend lovagjává avatták Szabó-Hangya Terézt, a Pannon RTV nyugalmazott újságíróját és Dolinszki Áron evangélikus lelkészt Visegrádon. Az eseményre Székelyföldről, Németországból és Skandináviából is érkeztek résztvevők.

Népszerű

Havi 1.750 eurót is kereshet ezzel a munkával

Nagy szüksége van Szerbiának a kőművesekre. Virágzik az új építésű ingatlanok piaca, ehhez azonban munkaerőre van szükség, amit egyre nehezebb biztosítani. Hogy legyen elég kőműves, az építtetők kénytelenek egyre magasabbra tolni a béreket.

Berobbant a turistaidény Palicson

A nyárias időjárásnak köszönhetően a tó körüli sétányon, a vendéglátóhelyek teraszain és a fagylaltozók környékén is sokan voltak a délutáni órákban.