Ugrás a tartalomra

Háború Gázában: újságírók is vannak az áldozatok között

2024.03.01
08:01
Forrás
Tanjug
Világszerte több mint 30 újságíró-szervezet fejezte ki szolidaritását a Gázából tudósító újságírókkal.

Közösen megfogalmazott levelükben a háborús övezetben dolgozó sajtómunkatársak biztonságának fontosságára hívják fel a figyelmet, és a szabadságra való jogukra szólítanak fel.

Az Izrael és Hamász között zajló harcokban eddig legkevesebb 89 újságírót öltek meg, akik a helyszínről tudósítottak - derül ki a levélből. Az elhunytak többsége palesztin.

A levelet a többi között a New York Times, a The Washington Post és a The Associated Press illetékesei is aláírták.

Gáza
újságíró

Kapcsolódó tartalmak

Most

21:33, Frissítve: 21:52

Exit poll: a HDZ nyert, de nem tud önállóan kormányt alakítani

A kormányzó jobbközép Horvát Demokratikus Közösség nyert a horvát parlamenti választásokon, de nem tud önállóan kormányt alakítani - derült ki a szavazófülkékből kilépők megkérdezésén alapuló és az urnazárás után nyilvánosságra hozott felmérésből.
20:29, Frissítve: 20:38

Megkezdődött az uniós csúcstalálkozó Brüsszelben

Az Európai Tanácsot alkotó vezetők gazdasági és versenyképességi kérdésekről, az ukrajnai háborúról, az EU és Törökország közötti kapcsolatokról, a közel-keleti konfliktusról és a libanoni fejleményekről fognak tárgyalni.

Népszerű

Havi 1.750 eurót is kereshet ezzel a munkával

Nagy szüksége van Szerbiának a kőművesekre. Virágzik az új építésű ingatlanok piaca, ehhez azonban munkaerőre van szükség, amit egyre nehezebb biztosítani. Hogy legyen elég kőműves, az építtetők kénytelenek egyre magasabbra tolni a béreket.