Ugrás a tartalomra

Halálos áldozatai is vannak a robbanásnak Hegyi-Karabahban

2023.09.26
14:34
2023.09.26
14:41
Forrás
Szerbiai RTV, Euronews.com
Robbanás történt hétfő éjjel Hegyi-Karabah, legalább 20 ember meghalt, 300 pedig megsérült.

A robbanás egy benzinkúton történt. A kútnál szakadár területekről özönlő emberek álltak sorba, hogy megtankolhassák autóikat és tovább menekülhessenek Örményország felé. Hegyi-Karabah örmény lakosainak ezrei döntöttek úgy, hogy elmenekülnek otthonukból, mert az azeri ígéretek ellenére etnikai tisztogatástól tartanak azután, hogy Azerbajdzsán fegyveres erővel állította vissza az ellenőrzést a többségében örmények lakta terület felett.

robbanás
Hegyi-Karah
áldozatok
sérültek

Most

18:59

Család, mindenki bástyája

A párok több mint felének csak egy gyermeke van és ezen változtatni kell - jelentette ki Darija Kisić Vranjéban, a Család, mindenki bástyája elnevezésű projekt eredményeinek bemutatásán.

Népszerű

Elhunyt Guba Éva, a Pannon RTV újságírója

Kollégánk hosszabb ideig tartó betegség után ma hunyt el - tudatta szerkesztőségünkkel családja. Guba Éva 2020 óta volt a Pannon RTV munkatársa, mint Tisza-menti tudósító.

Itt a disznótorok ideje - Megéri-e böllért fogadni?

A hideg idő beköszöntével elérkezett a disznótorok ideje. Legalábbis ott, ahol még éltetik ezt a hagyományt. Ma már a falvakban is egyre kevesebben döntenek a disznóvágás mellett, aminek több oka is van.

Az egekbe szökött a malachús ára

Élősúlyban öt-hatszáz dinár, a hentesüzletekben a felpucolt malachús kilogrammja 900, de helyenként akár már az ezer dinárt is elkérik érte.