Ugrás a tartalomra

Halálos áldozatokat követelt a választás

2024.02.20
14:26
2024.02.20
15:14
Forrás
Szerbiai RTV
Indonéziában elhunyt 71 szavazatszámláló önkéntes.

Információk szerint a kimerültségbe haltak bele. További 4000 személy pedig fáradság következtében leesett a lábáról a múlt heti választásokon végzett munkát követően.

Mindez annak ellenére történt, hogy az indonéz kormány több óvintézkedést is bevezetett annak érdekében, hogy elkerüljék a halálos áldozatokat. A korhatárt is bevezették, ennek ellenére mégis 71 személy vesztette életét. A múlt heti választás hat órán át tartott. A munkát ötmillió önkéntes segítette. Az előzetes eredmények alapján az ország eddigi védelmi minisztere Prabowo Subianto nyerte a választásokat, de a hivatalos eredményre március 20-ig, a szavazás második körének lezajlásáig kell várni.

Indonézia
választás

Most

18:12, Frissítve: 18:17

Két nap alatt ezer kilométert repült egy mentett kis hattyú

Példa értékű összefogással és sikersztorival zárult a kis hattyú megmentése. A jeladóval ellátott kis hattyú a szabadon engedését követően egy hónapra, április 12-én útnak indult, a legfrissebb adatok alapján, jelenleg a Fekete-tengernél tartózkodik.
17:18, Frissítve: 19:33

Az éghajlatváltozás a méztermelésre is kihat

Az enyhe téli időjárás és az éghajlat változása a méhészeket is nehéz helyzetbe hozza. A méhészek elmondása szerint idén szokatlanul korán virágzásnak indult a repce és az akác, aminek hatására a méhek is idő előtt megkezdték munkájukat.

Népszerű