Ugrás a tartalomra

Hány kilogramm kávé egy vadászgép?

2017.08.08
12:02
2017.10.04
12:18
Pálmaolajért, kávéért és teáért vesz vadászgépeket Oroszországtól Indonézia a Moszkva ellen érvényben lévő uniós és amerikai szankciók miatt – tudatta a jakartai kereskedelmi minisztérium.

Marolop Nainggolan szóvivő közölte: a délkelet-ázsiai szigetország a múlt héten állapodott meg Oroszországgal arról, hogy nyersanyagokért cserébe tizenegy Szuhoj harci gépet vásárol. A kereskedelmi szaknyelv ezt barternek nevezi. Az emberi civilizáció hajnalán minden ügylet barter volt, ám a modern nemzetközi kereskedelemben ritkaságszámba megy, hogy egy ország árucikkekkel fizessen harci repülőkért.

árucikk
barter
Indonézia
Oroszország
vadászgép

Most

19:30, Frissítve: 19:57

Száz fiatal labdarúgó a Csubela Ferenc Emléktornán

Száz fiatal labdarúgó részvételével zajlott a Csubela Ferenc Emléktorna Bácskossuthfalván. A kispályás kupán 16 csapat versengett helyi és környékbeli fiatalok részvételével. Csubela Ferenc, a VMSZ egyik alapítója és első elnöke volt.

Népszerű

Mezőgazdászok, figyelem!

Új pályázatot hirdettek a mezőgazdászok számára. Beruházásaik 50 százalékát az állam biztosítja, vissza nem térítendő támogatás formájában.

Elindult a személyforgalom a Szabadka-Szeged vasútvonalon

Az első járat 5 óra 19 perckor indult Szegedről. Az első utasok között volt Lázár János magyar közlekedési miniszter és dr. Pásztor Bálint a VMSZ megbízott elnöke is. A személyvonatok ezen a vonalon ötször közlekednek majd mindkét irányba.