Ugrás a tartalomra
Tanjug/AP/David Goldman

Harcok Ukrajna déli és keleti részén

2022.08.13
17:46
2022.08.13
17:54
Forrás
24.hu, ukrinform.hu
Az orosz erők teljes ellenőrzésük alá vonták a Donyeck régióban fekvő Piszki falut – idézte az Interfax hírügynökség az orosz védelmi minisztériumot.

Tovább folynak a harcok Ukrajna déli és keleti részén. Az oroszok arról számoltak be, hogy több mint egy hete átvették az irányítást Piszki felett. A minisztérium azt is közölte, hogy az orosz erők megsemmisítettek egy Egyesült Államok által szállított HIMARS rakétarendszert a kelet-ukrajnai Kramatorszk város közelében, valamint egy lőszerraktárat.

A brit hírszerzés közben azt állítja, hogy jelentősen meggyengítette az orosz pozíciókat Ukrajna déli részén, hogy az ukrán haderő sikeres ellentámadásokat indított a Dnyeper folyó átkelési pontjai ellen. Jelenleg a folyón átívelő két fő híd egyike sem alkalmas arra, hogy jelentős mennyiségű katonai felszerelést szállítsanak át rajta a folyótól nyugatra elhelyezkedő orosz erőknek. A tájékoztatás szerint a megszállt Herszonhoz közeli vasúti hidat is újabb találatok érték.

Ukrajna
haború

Most

19:07, Frissítve: 20:25

Vajdasági sikerekben bővelkedett a Nemzeti Vágta

Emlékezetes, vajdasági sikerekben bővelkedő vágtát láthatott a közönség vasárnap délután Budapesten. A Temerint képviselő Földes Luca második lett a fináléban. Szerbia színeiben pedig Ördög Alen megnyerte a Nemzetközi vágta döntőjét.
19:04, Frissítve: 20:25

Betyáros virtus Ludason

Fekete, pej, szürke, deres de még tarka ló is versenyzett a 12. Ludasi Betyárnapon. Hátas-lovas és fogatos ügyességi lóversenyeket láthatott a közönség.

Népszerű

69 kérdés, 30 perc

Október 1-jén, szombaton kezdődik és 31-éig tart a népszámlálás Szerbiában.