Ugrás a tartalomra

Humanitárius légihidat létesít Gáza megsegítésére az Európai Unió

2023.10.17
16:13
2023.10.17
16:18
Forrás
MTI
Az első két légijárat még a hét folyamán indul, és lakhatást biztosító felszereléseket, gyógyszereket, higiéniai eszközöket és más humanitárius rakományt szállítanak.

Az Európai Bizottság közleményében azt írják: a Hamász iszlamista terrorszervezet által Izrael ellen október 7-én elkövetett terrortámadás és az azt követő események katasztrofális humanitárius helyzetet okoztak a gázai lakosság számára, az EU ezért növeli a palesztin népnek nyújtott sürgősségi segítséget. A részleteket ismertetve közölték: az EU humanitárius légihídja több Egyiptomba tartó repülőjáratból áll majd, ezek életmentő felszerelésekből szállítanak utánpótlást a gázai humanitárius szervezeteknek.

Az EU humanitárius segítségnyújtása mindig a humanitárius elvek, pártatlanság, semlegesség, függetlenség és emberség alapján történik - tették hozzá.

Gázai övezet
EU
Európai Unió
humanitárius folyosó

Most

14:04, Frissítve: 14:12

Elhunyt Czakó Gábor, író

A vajdasági gyökerekkel is rendelkező, Kossuth- és József Attila-díjas író, kritikus, nyelvrégész, a nemzet művésze szerdán hajnalban, hosszú betegség után halt meg életének 82. évében.

Népszerű

Alapos metszés, bőséges termés

Bőséges szőlőtermésre a tőkét a radikális metszés serkenti. A szőlőtőkék szeretik ezt az ösztönzést, kiváltképp ha a növényt indáitól a gazda február végén vagy március elején szabadítja meg.

Hosszú hétvége, hosszú sorok

Továbbra is sokan utaznak Magyarország irányába Szerbiából a hosszú hétvége alatt. Stábunk a délelőtti órákban járta körbe a határátkelőket.