Ugrás a tartalomra

Ideiglenes tűzszünet elrendeléséről tárgyalnak a rafahi körzetben

2024.02.20
15:22
2024.02.20
15:29
Forrás
euronews, Szerbiai RTV
Az Amerikai Egyesült Államok óva inti Izraelt a Gázai övezet déli részén található Rafah elleni szárazföldi offenzíva megindításától.

Az eredetileg 250 ezres palesztin városban egymilliónál is több, az övezet más településeiből érkezett menekült zsúfolódott össze. A palesztin menekültek sátorokban és rögtönzött kunyhókban élnek megfelelő ivóvíz és élelmiszer-ellátás nélkül az egyiptomi határ melletti városban. Az ENSZ szerint egy támadás könnyen humanitárius katasztrófához és mészárláshoz vezethet.

Az Egyesült Államok és Joe Biden elnök fokozott nyomás alatt állnak, hogy hassanak az izraeli kormányra annak érdekében, hogy ne csak hangoztassa szövetségesének jogát az önvédelemre, hanem kordában is tartsa annak offenzíváját. Ennek eredményeként megkezdődtek a tárgyalások egy amerikai tűzszüneti terv kidolgozására is, amit az ENSZ Biztonsági Tanácsa fogadna el, ennek értelmében pedig kötelező érvényű lenne. Legfontosabb részlete a civilek védelme és további menekülthullámok kialakulásának megakadályozása.

Joe Biden amerikai elnök korábbi nyilatkozataiban is a tűzszünet mielőbbi tető alá hozását szorgalmazta, erről pedig Benjámin Netánjahu izraeli miniszterelnökkel is egyeztetett, aki fokozott nemzetközi nyomás alatt van már így is az összes izraeli túsz kiszabadítását célzó hadművelet miatt.

Amerikai Egyesült Államok
Joe Biden
Izrael
Palesztina
Gázai övezet

Most

19:03, Frissítve: 20:04

Mozgasd meg az agyad!

Mozgasd meg az agyad! mottóval kvízestet szervezett Noszán a helyi Hinga Művelődési Egyesület. Az esemény célja a szórakozás, barátkozás, ügyesség és az általános műveltség fejlesztése volt. Négy- illetve ötfős csapatok versengtek a díjakért.

Népszerű

Havi 1.750 eurót is kereshet ezzel a munkával

Nagy szüksége van Szerbiának a kőművesekre. Virágzik az új építésű ingatlanok piaca, ehhez azonban munkaerőre van szükség, amit egyre nehezebb biztosítani. Hogy legyen elég kőműves, az építtetők kénytelenek egyre magasabbra tolni a béreket.