Ugrás a tartalomra
Pixabay/ElasticComputeFarm

Justin Trudeau pártja nyerte a kanadai választásokat

2019-10-22
11:24
2019-10-22
11:30
Forrás
MTI
Kanadában folytathatja a kormányzást a Justin Trudeau miniszterelnök vezette Kanadai Liberális Párt, miután ők kapták a legtöbb szavazatot a vasárnapi parlamenti választásokon.

A szavazattöbbséget nem tudták megszerezni, ezért vagy kisebbségi kormányt alakítanak, vagy koalíciós partnerre lesz szükségük. A most megszerzett 156 parlamenti mandátum tizennéggyel kevesebb, mint amennyi a többséghez kellene. A kanadai liberálisok népszerűségvesztésén a jobbközép Konzervatív Párt nyert; 122 helyet szereztek, ami 95-tel több, mint amennyit eddig birtokoltak.

Kanada
választás
Justin Trudeau
eredmények

Most

12:35

Keresi a rendőrség

Nagy erőkkel keres egy férfit a szerbiai rendőrség, akit szexuális erőszak kísérletének elkövetésével gyanúsítanak. A bűncselekményt Belgrádban, a szerb főváros Vračar nevű részében követte el.
12:13, Frissítve: 12:19

Vučić: Koszovó nem lehet az UNESCO tagja

Koszovó nem lehet tagja az Egyesült Nemzetek Nevelésügyi, Tudományos és Kulturális Szervezetének - jelentette ki Aleksandar Vučić szerb köztársasági elnök az UNESCO párizsi konferenciáján.

Népszerű

mentőautó

Halálos baleset Zentán

Halálos baleset történt ma délelőtt Zentán - írja a Magyar Szó. Egy elektromos kerékpárral közlekedő 70 éves ember vesztette életét.