Ugrás a tartalomra

Károkat és közlekedési fennakadásokat okozott Németországban a vihar (videó)

2023.08.17
10:22
2023.08.17
10:27
Forrás
Pannon RTV
Németország nyugati és középső részén károkat és közlekedési fennakadásokat okozott egy vihar.

A térségen erős széllökésekkel és felhőszakadással áthaladó vihar miatt egyedül Frankfurtban 515 helyszínre riasztották a tűzoltókat este 21 óra és reggel 5 óra között. A legtöbbször - 357 esetben - épületekbe betörő víz miatt kértek segítséget, és 17 fa is kidőlt.

A frankfurti repülőtéren, Németország legnagyobb forgalmú repülőterén csaknem hetven járatot töröltek, mert a futópályák és a terminálok közötti területen, az úgynevezett előtéren - ahol az utasok ki- és beszállnak és a gépek tankolnak - helyenként 50 centiméter magas vízoszlop alakult ki.

A vihar hevességét jelzi, hogy a meteorológusok szerdán 20:40 és 21:40 óra között 25 289 villámot regisztráltak a Rajna-Majna régió felett, míg tavaly Hessen tartomány teljes területén egész évben alig felannyi, 11 566 villámlást jegyeztek fel.

A vihar Hessen tartomány mellett Észak-Rajna-Vesztfáliában és Türingiában is sokhelyütt okozott áradásokat és kisebb földcsuszamlásokat, rongált meg épületeket és csavart ki fákat.

A Ruhr-vidéki Gelsenkirchenben hajnali 4 óráig mintegy 150 alkalommal riasztották a tűzoltókat, a csatornahálózatot gyorsan túlterhelő mennyiségű csapadék miatt a város alacsonyabb fekvésű részén több utcán másfél méter magas oszlopban hömpölygött az esővíz.

Erfurtban, a türingiai fővárosban csaknem 200 bevetésük volt a tűzoltóknak a többi között villámcsapás és házak tetőszerkezetére dőlt fák miatt. Sok pincét is elárasztott az eső, és egy felújítás alatt álló fürdőnél szennyvíz is feltört, mert a félig kész vezetékhálózat nem bírta a terhelést.

Németország
vihar

Most

18:59

Család, mindenki bástyája

A párok több mint felének csak egy gyermeke van és ezen változtatni kell - jelentette ki Darija Kisić Vranjéban, a Család, mindenki bástyája elnevezésű projekt eredményeinek bemutatásán.

Népszerű

Elhunyt Guba Éva, a Pannon RTV újságírója

Kollégánk hosszabb ideig tartó betegség után ma hunyt el - tudatta szerkesztőségünkkel családja. Guba Éva 2020 óta volt a Pannon RTV munkatársa, mint Tisza-menti tudósító.

Itt a disznótorok ideje - Megéri-e böllért fogadni?

A hideg idő beköszöntével elérkezett a disznótorok ideje. Legalábbis ott, ahol még éltetik ezt a hagyományt. Ma már a falvakban is egyre kevesebben döntenek a disznóvágás mellett, aminek több oka is van.

Az egekbe szökött a malachús ára

Élősúlyban öt-hatszáz dinár, a hentesüzletekben a felpucolt malachús kilogrammja 900, de helyenként akár már az ezer dinárt is elkérik érte.