Ugrás a tartalomra

Két diáklány halt meg egy oroszországi iskolai lövöldözésben + VIDEÓ

2023.12.07
14:46
2023.12.07
14:55
Forrás
MTI
Tüzet nyitott egy oroszországi gimnáziumban csütörtökön egy diáklány, majd végzett önmagával.

A brjanszki polgármesteri hivatal szerint az incidensnek két halálos áldozata volt: maga a nyolcadik osztályos elkövető és egy másik lány. Öt másik fiatalkorú megsebesült, az egyikük állapota súlyos.

A 14 éves elkövető egy rajzpapírok szállítására használt csőtokban vitte be a támadáshoz használt vadászpuskát az iskolába, a csizmaszárában volt egy kés is. A lőfegyvert a lány apja szabályosan bejegyeztette.

A TASZSZ orosz állami hírügynökség szerint a rendőrség az osztálytársak közötti konfliktust tartja a lövöldözés elsődleges lehetséges okának.

Dmitrij Peszkov orosz elnöki szóvivő újságíróknak azt mondta, hogy meg kell vizsgálni az esetet, hogy a hasonló támadások miatt bevezetett óvintézkedések ellenére hogyan történhetett meg mégis ez a tragédia.

A lövöldözés pillanatáról és az azt követő pánikról több videó is megjelent a közösségi médiában.

iskolai lövöldözés

Most

Népszerű

Alapos metszés, bőséges termés

Bőséges szőlőtermésre a tőkét a radikális metszés serkenti. A szőlőtőkék szeretik ezt az ösztönzést, kiváltképp ha a növényt indáitól a gazda február végén vagy március elején szabadítja meg.

Hosszú hétvége, hosszú sorok

Továbbra is sokan utaznak Magyarország irányába Szerbiából a hosszú hétvége alatt. Stábunk a délelőtti órákban járta körbe a határátkelőket.