Ugrás a tartalomra

Két metrószerelvény ütközött Kínában

2023.12.15
14:52
2023.12.15
15:13
Forrás
Magyar Szó, 021.rs
Több mint 500-an kórházba kerültek.

Pekingben két metrószerelvény ütközött, miután a metróvonal föld feletti szakaszát vastag hó borította. A baleset következtében 515 embert szállítottak kórházba, közülük 102-en csonttöréseket szenvedtek. További 25 embert megfigyelés miatt helyeztek kórházba, míg 67 pácienst az orvosok további kezelése céljából tartottak bent. A szerencsétlenség csütörtök este történt. Az első szerelvény csúszós sínek miatt aktiválta az automata féket, de a mögötte haladó vonat a lejtős részen megcsúszott, és nem tudott hatékonyan lefékezni, ami a két jármű ütközéséhez vezetett.

A környéken szokatlanul nagy mennyiségű hó esett, aminek következtében néhány iskola ideiglenesen bezárt, és a forgalmat is bizonyos területeken leállították. Az extrém hideg időjárás továbbra is tart, a területen -40 fokig süllyedt a hőmérséklet. Jelenleg nincs információ halálos áldozatokról.

Kína
metró
baleset

Most

13:32, Frissítve: 15:06

Egyetemi felkészítő tábor Újvidéken

Kétnapos felvételi felkészítő tábor kezdődött ma Újvidéken a Magyar Nemzeti Tanács szervezésében. A képzésen mintegy 50 diák vesz részt, akik a középiskola után egyetemen szeretnének továbbtanulni.

Népszerű

Havi 1.750 eurót is kereshet ezzel a munkával

Nagy szüksége van Szerbiának a kőművesekre. Virágzik az új építésű ingatlanok piaca, ehhez azonban munkaerőre van szükség, amit egyre nehezebb biztosítani. Hogy legyen elég kőműves, az építtetők kénytelenek egyre magasabbra tolni a béreket.

Berobbant a turistaidény Palicson

A nyárias időjárásnak köszönhetően a tó körüli sétányon, a vendéglátóhelyek teraszain és a fagylaltozók környékén is sokan voltak a délutáni órákban.