Ugrás a tartalomra
Tanjug/AP Photo/Alex Babenko

Kijev: visszafoglaltak egy falut; Moszkva: megsemmisítettek két ukrán drónt

2023.09.16
14:59
2023.09.16
15:13
Forrás
Szerbiai RTV, Hirado.hu
Kijev szerint az ukrán csapatok elfoglalták az oroszok által ellenőrzött Andrejevka falut Bahmut közelében. Két ukrán drónt semmisítettek meg tegnap óta az orosz erők - állítja Moszkva.

Közben a Fehér Ház bejelentette, hogy csütörtökön Washingtonban találkozik Joe Biden amerikai elnök Volodimir Zelenszkij ukrán elnökkel, aki várhatóan találkozik majd mindkét politikai párt kongresszusi képviselőivel.

Jake Sullivan az amerikai elnök nemzetbiztonsági tanácsadója kiemelte: hogy a jövő hétre új amerikai katonai segélycsomagot küldenek Ukrajnának. Azt viszont még pontosan nem lehet tudni, hogy ez a segélycsomag mit tartalmaz.

Kim Dzsongun észak-koreai vezető pedig Szergej Sojgu orosz védelmi miniszter kíséretében megtekintette az atomfegyverekkel felszerelt orosz stratégiai bombázókat, hiperszonikus rakétákat és hadihajókat.

Az észak-koreai vezetőnek bemutatták a Kinzsal hiperszonikus rakéták hordozására alkalmas Selfogó repülőgépet is. A Kinzsal, vagyis a „tőr” egy levegőből indítható, hiperszonikus sebességgel haladó, nukleáris vagy hagyományos robbanófej hordozására egyaránt alkalmas ballisztikus rakéta. Hatótávolsága a jelentések szerint 480 kilogramm hasznos teherrel 1500-2000 kilométer, és akár a hangsebesség tízszeresével (12 ezer kilométer per óra) is képes haladni.

Kijev
Moszkva
drón
falu
Bahmut
Joe Biden
Volodimir Zelenszkij

Most

15:50, Frissítve: 17:53

102-en vették át kollégiumi kulcsaikat

Összesen 102 elsőéves hallgató írta alá a beköltözési szerződést az Újvidéki Európa Kollégiumban. Ünnepi műsor is volt. Fremond Árpád az MNT elnöke az itthoni ösztöndíjlehetőségekre hívta fel a figyelmet.

Népszerű

Kádár Lara, az ifjú futótehetség

Még csak 12 éves, de a világranglista 3. helyén áll korosztályában, miután Gyepükajánon 87 kilométeres távot teljesített, és felállította az új szerb junior női csúcsot Kádár Lara.