Ugrás a tartalomra

Kína hajlandó együttműködni az Egyesült Államokkal

2023.10.25
16:36
Forrás
hirado.hu
A globális kihívások leküzdése, a haladás elősegítése és a közös jólét az érdek.

Hszi Csin-ping kínai elnök szerdán kijelentette, hogy Kína hajlandó együttműködni az Egyesült Államokkal – adta hírül a kínai állami média. Az, hogy az Egyesült Államok és Kína meg tudja-e teremteni a „helyes” utat a kölcsönös megértéshez, döntő fontosságú a világ számára – közölte Hszi az amerikai-kínai kapcsolatok nemzeti bizottságának New York-i székhelyű éves konferenciájához küldött gratuláló üzenetében.

Peking emellett hajlandó közös erőfeszítésekre Washingtonnal – írta Hszi – a globális kihívások leküzdése, a haladás elősegítése és a közös jólét érdekében, hogy az együttműködés mindkét ország előnyére váljék, és az egész világ javát is szolgálja.

Hszi szavai Vang Ji kínai külügyminiszter e hét végén esedékes washingtoni látogatása előtt hangzottak el.

Kína
USA
együttműködés

Most

19:29, Frissítve: 20:24

Rekordturizmus

Az a 2 millió 100 ezer turista, aki az elmúlt évben Szerbiába látogatott egy érdekes és elsősorban biztonságos országba érkezett - mondta Belgrádban Aleksandar Vučić.

Népszerű

Alapos metszés, bőséges termés

Bőséges szőlőtermésre a tőkét a radikális metszés serkenti. A szőlőtőkék szeretik ezt az ösztönzést, kiváltképp ha a növényt indáitól a gazda február végén vagy március elején szabadítja meg.

Hosszú hétvége, hosszú sorok

Továbbra is sokan utaznak Magyarország irányába Szerbiából a hosszú hétvége alatt. Stábunk a délelőtti órákban járta körbe a határátkelőket.