Ugrás a tartalomra

Kiszabadították a beomlott indiai alagútban rekedt munkásokat

2023.11.28
17:54
2023.11.28
17:59
Forrás
AP
17 napot töltöttek elzárva a külvilágtól. A mentőegységek 41 bányászt vittek a felszínre.

A munkások a Himalájában rekedtek egy beomlott autópálya-alagútban, az elmúlt több mint két hétben egy csövön keresztül juttattak el hozzájuk élelmiszert, vitaminokat és antidepresszánsokat.

A mentőcsapatok a kezdetekben vízszintesen fúrtak vájatot a törmeléken keresztül, de miután eltörött a fúrógép alternatív megoldást választottak: merőlegesen alakítottak ki alagutat. A mentőalakulatok végül puszta kézzel és kézi szerszámokkal bontották el a földet és a törmeléket, hogy kiszabadítsák a szerencsétlenül járt csapatot, melynek menet közben több tagja is megbetegedett.

Az alagút körül összegyűlt helyi lakosok örömkiáltásokkal köszöntötték a munkásokat, petárdákat robbantottak, és virágból készült füzérekkel ajándékozták meg az első megmentetteket. A férfiakat a helyszínen kialakított orvosi rendelőben látták el.

India
alagút
mentés

Most

13:11, Frissítve: 13:21

Tizenhatan vehették át diplomájukat Zentán

A kertész- és mezőgazdasági mérnök szakon végzett hallgatók diplomaosztóját a Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetem Zentai Konzultációs Központjában tartották. Az eseménynek a Pro Scientia Naturae Alapítvány Oktatási Központja adott otthont.

Népszerű

Alapos metszés, bőséges termés

Bőséges szőlőtermésre a tőkét a radikális metszés serkenti. A szőlőtőkék szeretik ezt az ösztönzést, kiváltképp ha a növényt indáitól a gazda február végén vagy március elején szabadítja meg.

Hosszú hétvége, hosszú sorok

Továbbra is sokan utaznak Magyarország irányába Szerbiából a hosszú hétvége alatt. Stábunk a délelőtti órákban járta körbe a határátkelőket.