Ugrás a tartalomra

Kitört az Etna, lezárták Catania repülőterét

2023.08.14
12:35
2023.08.14
15:44
Forrás
Tanjug
Ismét kitört az Etna, Európa legmagasabb működő vulkánja vasárnap este.

A vulkánkitörés miatt lezárták Catania repülőterét. Szicília második legnagyobb városának repülőterén ma reggel függesztették fel a légi közlekedést a vulkánkitörés miatt – jelentette be a repülőteret kezelő cég. Mint közölték, a repülőtér este 8 óráig zárva marad, és minden érkezést és indulást töröltek.

Az olaszországi Országos Geofizikai és Vulkanológiai Intézet szerint a kitörés hamufelhőt juttatott a levegőbe Szicília délkeleti részén, és a vulkán délkeleti kráteréből 2800 méteres magasságban folyik a láva.

Catania polgármestere a következő 48 órában megtiltotta a motorkerékpárok és kerékpárok használatát, mivel több területet vulkáni hamuréteg borít, amely gyorsan csúszóssá válhat az utakon, és növelheti a balesetek kockázatát - közölte honlapján a városháza.

vulkánkitörés
Etna
Szicília
Catania

Most

18:59

Család, mindenki bástyája

A párok több mint felének csak egy gyermeke van és ezen változtatni kell - jelentette ki Darija Kisić Vranjéban, a Család, mindenki bástyája elnevezésű projekt eredményeinek bemutatásán.

Népszerű

Elhunyt Guba Éva, a Pannon RTV újságírója

Kollégánk hosszabb ideig tartó betegség után ma hunyt el - tudatta szerkesztőségünkkel családja. Guba Éva 2020 óta volt a Pannon RTV munkatársa, mint Tisza-menti tudósító.

Itt a disznótorok ideje - Megéri-e böllért fogadni?

A hideg idő beköszöntével elérkezett a disznótorok ideje. Legalábbis ott, ahol még éltetik ezt a hagyományt. Ma már a falvakban is egyre kevesebben döntenek a disznóvágás mellett, aminek több oka is van.

Az egekbe szökött a malachús ára

Élősúlyban öt-hatszáz dinár, a hentesüzletekben a felpucolt malachús kilogrammja 900, de helyenként akár már az ezer dinárt is elkérik érte.