Ugrás a tartalomra
Tanjug/AP Photo/Olivier Matthys

A korlátozások ellen tüntettek Brüsszelben

2021.11.21
21:02
2021.11.21
21:12
Forrás
hirado.hu, MTI
A demonstrálók közül mintegy százan összecsaptak a rendőrökkel.

A belga kormány koronavírus-járvány visszaszorítását célzó új intézkedései ellen tiltakoztak Brüsszelben. A vasárnapi megmozdulás résztvevői a központból az Európai Unió intézményeinek helyet adó kerületbe vonultak, ahol a beoltásra vonatkozó kormányzati felszólítások, valamint a zárt helységekben kötelező maszkviselést és a védettségi igazolvány felmutatását előíró új szabályok ellen tiltakoztak. A bejelentett és a belga főváros által engedélyezett felvonulás szervezői Együtt a szabadságért jeligével hívták össze a menetet.

A rendőrség közlése szerint a kora estig tartó tüntetésen mintegy 35 ezren vettek részt. A tüntetők közül mintegy százan összecsaptak a rendőrökkel. A rendbontók köveket dobáltak, autókat és kukákat gyújtottak fel, kirakatokat törtek be, több rendőrautót is megrongáltak. Megfékezésükre a rendőrök vízágyút használtak, valamint könnygázt vetettek be. Legkevesebb 44 embert előállítottak. Három rendőr megsérült - közölték.

Az elmúlt hétnapos időszakban naponta átlagosan 12 054 ember szervezetében mutatták ki a vírust, ami 19 százalékos emelkedést jelent az előző hét adataihoz képest. Jelenleg 2957 embert ápolnak belga kórházakban koronavírussal, közülük 603 beteg fekszik intenzív osztályon. Ez az adat egy hét alatt 24 százalékkal emelkedett.

Brüsszel
tüntetés
korlátozások
járvány

Most

19:21

Kijevbe utazik a Vatikán külügyminisztere

A szentszéki diplomáciát vezető Paul Richard Gallagher érsek szerdától Ukrajnában a vallási és politikai élet képviselőivel találkozik, valamint felkeresi a háborús helyszíneket - közölte a Szentszék Twitter-fiókján kedden.
17:08

Vajdasági szavalók Bécsben

Verőfény néven 25. alkalommal szervezett zenés-verses vetélkedőt az Ausztriai Magyar Egyesületek és Szervezetek Központi Szövetsége Bécsben, a Collegium Hungaricumban.

Népszerű