Ugrás a tartalomra
MTI

Legkevesebb 20 emberéletet követelt a földrengés Pakisztánban

2021.10.07
09:50
Forrás
euronews
Földrengés volt Pakisztán délnyugati részén, Beludzsisztán tartomány hegyvidékén.

A Richter-skála szerint 5,7-es erősségű földmozgás epicentruma Harnaitól 14 kilométerre északkeletre volt, 20 kilométerrel a földfelszín alatt. Legkevesebb 20 halottról és több mint 40 sérültről számoltak be, a mentés folyamatosan zajlik. Az áldozatok száma azonban várhatóan emelkedni fog, a régióban ugyanis nagyon sok a bánya, és a helyiek többsége vályogházakban él, így a hatóságok attól tartanak, hogy sok embert betemettek a romok.

A tartományi kormány katasztrófa sújtotta területté nyilvánította az érintett régiót.

Pakisztán
földrengés
áldozatok

Most

08:55

Folytatódnak a Bajnokok Ligája küzdelmei

A BL keddi játéknapján 8 mérkőzést játszanak. Az est két igazi rangadót tartogat a fociszurkolók számára: az Inter Milan a Barcelona csapatát látja vendégül, míg a csoportjában eddig hibátlanul teljesítő Napoli az Ajax otthonába látogat.
07:11

Milyen vizet iszunk?

Évente átlagosan 70 liter palackozott vizet fogyaszt egy szerbiai polgár. Ez a szám minden évben 10 és 20 százalék közötti növekedést mutat - mondják a belgrádi Városi Közegészségügyi Intézet szakemberei.

Népszerű

69 kérdés, 30 perc

Október 1-jén, szombaton kezdődik és 31-éig tart a népszámlálás Szerbiában.

Újabb tömegbaleset Szabadkán

A hidegfront, a változékony időjárás, a helyenként nedves és sárfelhordásos útszakaszok miatt az elmúlt egy-két napban nőtt a koccanásos balesetek száma.