Ugrás a tartalomra
MTI

Legkevesebb 20 emberéletet követelt a földrengés Pakisztánban

2021.10.07
09:50
Forrás
euronews
Földrengés volt Pakisztán délnyugati részén, Beludzsisztán tartomány hegyvidékén.

A Richter-skála szerint 5,7-es erősségű földmozgás epicentruma Harnaitól 14 kilométerre északkeletre volt, 20 kilométerrel a földfelszín alatt. Legkevesebb 20 halottról és több mint 40 sérültről számoltak be, a mentés folyamatosan zajlik. Az áldozatok száma azonban várhatóan emelkedni fog, a régióban ugyanis nagyon sok a bánya, és a helyiek többsége vályogházakban él, így a hatóságok attól tartanak, hogy sok embert betemettek a romok.

A tartományi kormány katasztrófa sújtotta területté nyilvánította az érintett régiót.

Pakisztán
földrengés
áldozatok

Most

22:06

Elfogadták a képviselők a jelentést

A köztársasági parlament képviselői közül 154-en szavaztak igennel, 23-an nemmel a Pristinával folytatott párbeszédről szóló jelentésre, amely a tavaly szeptembertől idén január közepéig terjedő időszakra vonatkozik.
21:17

Dr. Pásztor Bálint a koszovói jelentésről

A vajdasági magyarság érdeke is az, hogy béke és stabilitás legyen az országban, és ameddig Koszovó kérdése nem oldódik meg, addig Szerbia nem tud előre jutni sem az integráció, sem a gazdasági fejlődés útján.

Népszerű

Meghalt egy féléves gyermek

A kuršumlijai Egészségügyi Központ sürgősségi osztályára vitték be, életjelek nélkül volt. A gyermeket előző nap megvizsgálták ebben az egészségügyi intézményben, ahol az illetékesek szerint megfelelő terápiát írtak elő.

Ilyen egy hagyományos falusi lakodalom!

300 vendég és 17 vőfély mulatott a 16. vőfélybálon Szabadkán, a Népkörben. Magyarországról és Vajdaságból érkeztek a vőfélyek és vőfélylányok, akik közül többen családi hagyományként űzik ezt a mesterséget.

Szabadka legendás diszkói

Largo, Aquarius, Lezonit, Amfora, Mladost, Hacienda… Legendás hírű szabadkai szórakozóhelyek a 1970-es és 80-as évekből, amikor még mindenki táncolt.