Ugrás a tartalomra

Lövöldözés egy holland kórházban, többen meghaltak

2023.09.28
19:24
2023.09.28
20:06
Forrás
Szerbiai RTV, hirado.hu
Két embert megölt csütörtökön egy fegyveres, aki lövöldözött Rotterdam egyetemi kórházának egyik tantermében – közölte a holland rendőrség. A helyszínen tűz ütött ki.

Szintén Rotterdamban, a kórházhoz közel, egy magánlakásban is lövöldözés volt, és itt is tűzeset történt. A kórházi lövöldözés 32 éves gyanúsítottját letartóztatták. Nem volt világos, hogy hány ember sérült meg az egyes helyszíneken – írja a Reuters.

A brit hírügynökség hozzáteszi: az interneten közzétett videókon látható, ahogy a rendőrök arra utasítják a diákokat, akik közül néhányan orvosi köpenyt viseltek, hogy meneküljenek, miközben megerősített, golyóálló mellényes egységek érkeztek a helyszínre.

Két órával később a rendőrség közölte, hogy több haláleset történt, és hogy az áldozatok családtagjait tájékoztatják – közölte a Reuters. Az AP amerikai hírügynökség információi szerint egy gyanúsítottat az Erasmus Medical Centerben, a közeli lakásban történt lövöldözések után tartóztattak le. A kórház helikopterleszállója alatt fogták el a lövöldözőt. A csütörtöki lövöldözés indítékát a rendőrség egyelőre nem közölte.

Hollandia
lövöldözés

Most

22:25

Mága Zoltán koncertezett Topolyán

A hegedűművész Pásztor Istvánnak, a Vajdasági Magyar Szövetség elhunyt elnökének emléke előtt tisztelgett az eseménnyel a Sarlós Boldogasszony-plébániatemplomban.

Népszerű

Elhunyt Guba Éva, a Pannon RTV újságírója

Kollégánk hosszabb ideig tartó betegség után ma hunyt el - tudatta szerkesztőségünkkel családja. Guba Éva 2020 óta volt a Pannon RTV munkatársa, mint Tisza-menti tudósító.

Az egekbe szökött a malachús ára

Élősúlyban öt-hatszáz dinár, a hentesüzletekben a felpucolt malachús kilogrammja 900, de helyenként akár már az ezer dinárt is elkérik érte.