Ugrás a tartalomra

Megkezdődött Hashim Thaci tárgyalása Hágában

2023.04.03
11:05
Forrás
Szerbiai RTV
Ma kezdődött Hágában Hashim Thaci és a Koszovói Felszabadítási Hadsereg még három volt vezetőjének tárgyalása az albánok, szerbek és romák ellen 1998-ban és 1999-ben Koszovó és Metohija területén és Albániában elkövetett bűncselekmények miatt.

A hágai bíróság jóváhagyta azoknak a személyeknek a részvételét is a tárgyaláson, akik bizonyították, hogy testi, lelki vagy anyagi kárt szenvedtek a bűncselekmények közvetlen következményeként.

140 áldozatnak, illetve hozzátartozóiknak a részvételét engedélyezték. A valamikori koszovói elnök és a másik három vádlott ellen hat rendbeli emberiesség elleni bűncselekmény miatt emeltek vádat. Ezek: üldözés, elzárás, egyéb embertelen cselekmények, kínzás, gyilkosság és személyek erőszakos eltűnése.

Az eljáró testület bejelentette, hogy az ügyészség, illetve a vádlottak képviselőjének bevezetőjét követően április 11-én kezdődik a bizonyítékok bemutatása. A négy vádlott ma minden vádpontban ártatlannak vallotta magát.

Hága
Hashim Thaci

Most

18:59

Család, mindenki bástyája

A párok több mint felének csak egy gyermeke van és ezen változtatni kell - jelentette ki Darija Kisić Vranjéban, a Család, mindenki bástyája elnevezésű projekt eredményeinek bemutatásán.

Népszerű

Elhunyt Guba Éva, a Pannon RTV újságírója

Kollégánk hosszabb ideig tartó betegség után ma hunyt el - tudatta szerkesztőségünkkel családja. Guba Éva 2020 óta volt a Pannon RTV munkatársa, mint Tisza-menti tudósító.

Itt a disznótorok ideje - Megéri-e böllért fogadni?

A hideg idő beköszöntével elérkezett a disznótorok ideje. Legalábbis ott, ahol még éltetik ezt a hagyományt. Ma már a falvakban is egyre kevesebben döntenek a disznóvágás mellett, aminek több oka is van.

Az egekbe szökött a malachús ára

Élősúlyban öt-hatszáz dinár, a hentesüzletekben a felpucolt malachús kilogrammja 900, de helyenként akár már az ezer dinárt is elkérik érte.