Ugrás a tartalomra
Tanjug/AP Photo/Moises Castillo

A migránsok kitörtek egy mexikói befogadóközpontból

2019-04-26
09:58
Forrás
MTI
A bevándorlók közül hatszáznak nyoma veszett, javarészt kubaiak tűntek el.

Mintegy 1300 ember tört ki csütörtök este egy dél-mexikói befogadóközpontból – közölte a mexikói migrációs intézet. A migránsok valamivel több mint fele később visszatért a Tapachulában lévő befogadóközpontba, de mintegy hatszáznak nyoma veszett. A központ lakóinak zöme Kubából érkezett, és az intézet szerint javarészt kubaiak voltak azok is, akik megszöktek. Donald Trump nyomást gyakorol Mexikóra, hogy fékezze meg a dél felől északra tartó a menekültáradatot. Az amerikai elnök kilátásba helyezte, hogy újabb katonákat küld a térségbe, és lezárja a mexikói határ egyes szakaszait. Az elmúlt harminc napban a mexikói hatóságok 15 ezer migránst térítettek vissza hazájukban.

migráns
Mexikó
befogadóközpont

Most

14:33, Frissítve: 16:17

Magyar pártok az EP-választáson

Hogy áll össze az Európai Parlament? Hány képviselő van, hány a magyar? Összefoglalónkból kiderül, melyik magyar pártoknak volt képviselőjük az előző EP-ben, és melyik pártcsaládokkal dolgoztak.

Népszerű

Ebolagyanús pácienset kezelnek

Elszabadult a kongói Ebola-járvány

Megfékezhetetlenné vált a Kongói Demokratikus Köztársaságban kitört Ebola-járvány, s a helyzet olyan súlyos lehet, mint a 2013-2016 közötti, három államra kiterjedő egészségügyi válság idején volt.