Ugrás a tartalomra
Tanjug/AP Photo/Moises Castillo

A migránsok kitörtek egy mexikói befogadóközpontból

2019-04-26
09:58
Forrás
MTI
A bevándorlók közül hatszáznak nyoma veszett, javarészt kubaiak tűntek el.

Mintegy 1300 ember tört ki csütörtök este egy dél-mexikói befogadóközpontból – közölte a mexikói migrációs intézet. A migránsok valamivel több mint fele később visszatért a Tapachulában lévő befogadóközpontba, de mintegy hatszáznak nyoma veszett. A központ lakóinak zöme Kubából érkezett, és az intézet szerint javarészt kubaiak voltak azok is, akik megszöktek. Donald Trump nyomást gyakorol Mexikóra, hogy fékezze meg a dél felől északra tartó a menekültáradatot. Az amerikai elnök kilátásba helyezte, hogy újabb katonákat küld a térségbe, és lezárja a mexikói határ egyes szakaszait. Az elmúlt harminc napban a mexikói hatóságok 15 ezer migránst térítettek vissza hazájukban.

migráns
Mexikó
befogadóközpont

Most

14:31

Mezőgazdasági kiállítás Módoson

Mezőgazdasági kiállítást rendeznek a Szécsány községi Módoson. A rendezvényt szeptember 29-én tartják és mintegy 80 agráriumban dolgozó termelőt, családi vállalkozót, valamint céget várnak.

Népszerű

Párját ritkító menyegző volt Palicson

Vidékünkön ma már ritkaságszámba megy az ősi zsidó hagyomány szerinti esküvő. Ezért is volt látványos és párját ritkító a pénteken Palicson megtartott menyegző.

Halálos baleset Ásotthalomnál

Halálos autóbaleset történt Ásotthalom közelében ma hajnalban, az 55-ös főúton - közölte a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság a police.hu oldalon.