Ugrás a tartalomra
Tanjug/AP Photo/Moises Castillo

A migránsok kitörtek egy mexikói befogadóközpontból

2019-04-26
09:58
Forrás
MTI
A bevándorlók közül hatszáznak nyoma veszett, javarészt kubaiak tűntek el.

Mintegy 1300 ember tört ki csütörtök este egy dél-mexikói befogadóközpontból – közölte a mexikói migrációs intézet. A migránsok valamivel több mint fele később visszatért a Tapachulában lévő befogadóközpontba, de mintegy hatszáznak nyoma veszett. A központ lakóinak zöme Kubából érkezett, és az intézet szerint javarészt kubaiak voltak azok is, akik megszöktek. Donald Trump nyomást gyakorol Mexikóra, hogy fékezze meg a dél felől északra tartó a menekültáradatot. Az amerikai elnök kilátásba helyezte, hogy újabb katonákat küld a térségbe, és lezárja a mexikói határ egyes szakaszait. Az elmúlt harminc napban a mexikói hatóságok 15 ezer migránst térítettek vissza hazájukban.

migráns
Mexikó
befogadóközpont

Most

13:36, Frissítve: 14:16

Az Öreg híd vidéke

Huszonöt évvel a polgárháború után a Bosznia-hercegovinai Mostar ma pezsgő, attraktív turistaváros, környéke pedig a természet szépségeivel csábítja az utazókat.
12:26, Frissítve: 12:36

Fokozódik a forgalom a szerbiai utakon

A hétvégén a turisták és a hazatérő vendégmunkások újabb áradata várható, ezért fokozott forgalomra kell készülnünk az utakon, tájékoztatott a Szerbiai Motoros Szövetség.
11:27, Frissítve: 11:40

Magyar sikerek, szerb kiesés az Európa Ligában

A szerb csapatok közül a nisi Radnički lépett pályára, de búcsúra kényszerült, hiszen 2:2-re végzett a Flora Tallinn ellen. Mindhárom magyar csapat továbbjutott a labdarúgó Európa-ligában.

Népszerű

Horgosi lány lett az idei Strandszépe

A zsűri értékelése alapján Szabó Noémi tehette fejére az idei Magyar Szó Strandszépe koronáját. Ő képviseli majd Vajdaságot a magyarországi Magyarok Szépe szépségversenyen.