Ugrás a tartalomra

Négy ember életét vesztette egy lengyelországi bányabalesetben

2023.11.28
20:25
Forrás
MTI
Négy vájár meghalt egy balesetben, amely a sziléziai Jaworzno városában működő Sobieski kőszénbányában történt - közölte a lengyel média.

A regionális média értesülését a PAP hírügynökség megerősítette.
    A Polsat News kereskedelmi hírtelevízió szerint a kedd délutáni tragédia 500 méter mélységben történt, amikor egy hat munkásból álló csoport egy feltöltőcső átöblítését végezte.
    A kitermelt szén helyébe szilárd anyag és víz keverékét feltöltő cső öblítés közben váratlanul elszakadt, aminek következtében a helyszínen négyen életüket vesztették, és egy ember megsérült. A hatodik bányász nem szenvedett sérüléseket - közölte Piotr Strzoda, a katowicei székhelyű bányászati főhivatal diszpécsere.
    A Sobieski bányát a harmadik legnagyobb lengyel bányatársaság, az állami tulajdonú Tauron Wydobycie cég üzemelteti.

Lengyelország
lengyelországi
bánya

Most

13:11, Frissítve: 13:21

Tizenhatan vehették át diplomájukat Zentán

A kertész- és mezőgazdasági mérnök szakon végzett hallgatók diplomaosztóját a Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetem Zentai Konzultációs Központjában tartották. Az eseménynek a Pro Scientia Naturae Alapítvány Oktatási Központja adott otthont.

Népszerű

Alapos metszés, bőséges termés

Bőséges szőlőtermésre a tőkét a radikális metszés serkenti. A szőlőtőkék szeretik ezt az ösztönzést, kiváltképp ha a növényt indáitól a gazda február végén vagy március elején szabadítja meg.

Hosszú hétvége, hosszú sorok

Továbbra is sokan utaznak Magyarország irányába Szerbiából a hosszú hétvége alatt. Stábunk a délelőtti órákban járta körbe a határátkelőket.