Ugrás a tartalomra

Negyvenötödik napja tart az izraeli offenzíva Gázában

2023.11.20
14:26
2023.11.20
15:10
Forrás
Szerbiai RTV
Az Izraeli Védelmi Erők közlése szerint több magas rangú Hamász vezető villáját kutatták át Gázaváros Rimal nevű luxusnegyedében. Ennek eredményeként 35 alagutat és nagy mennyiségű fegyvert találtak.

A harcokban két izraeli katona vesztette életét, ezzel pedig 63-ra növekedett a elhunyt katonák száma. A gázai egészségügyi minisztérium szerint az izraeliek egyesített szárazföldi és légitámadásaiban eddig 13 ezer, főként palesztin halt meg, a sérültek száma pedig meghaladja a 30 ezret is. Az egészségügyi intézmények túlterheltek, nincs áram, víz és gyógyszerek sem. Az izraeliek Libanon déli részét is lövik, ahol az Irán által támogatott Hezbollah bázisai találhatók. Az izraeli védelmi miniszter szerint ezekről a támaszpontokról eddig mintegy 1000 rakétát indítottak a terroristák, ezért indokolt az ott található hadi létesítmények bombázása.

Izrael
Gáza
Gázai övezet
Hamász
Libanon
Irán
Hezbollah

Most

19:45

Orbán Viktor Andrej Babissal tárgyalt

Orbán Viktor magyar miniszterelnök, a Fidesz elnöke megbeszélést folytatott Andrej Babissal, Csehország korábbi miniszterelnökével, a cseh ANO párt elnökével - közölte az MTI-vel Havasi Bertalan, a miniszterelnök sajtófőnöke.
17:22, Frissítve: 18:47

A hajdújárási Lurkóházban járt a Mikulás

Az Old Bikers Vajdasági Motorosklub tagjai ismét megajándékozták a hajdújárási Lurkóház kis védenceit. Idén 23 gyermek örülhetett a karácsonyi csomagoknak. A kicsik minden évben készülnek a Mikulások érkezésére, ez idén sem volt másként.

Népszerű