Ugrás a tartalomra
Tanjug/Mikhail Klimentyev, Sputnik, Kremlin Pool Photo via AP

Nobel-békedíjra javasolták Putyint is

2020.09.24
16:22
Forrás
Tanjug, Vajdaság Ma
Szergej Komkov orosz író ma közölte, hogy Nobel-békedíjra jelölte Vlagyimir Putyin orosz elnököt.

A Nobel-békedíjat odaítélő bizottságnál már megindult a folyamat a beterjesztést követően - írta Facebook-profilján Komkov. Dmitrij Peszkov, a Kreml szóvivője azonnal közölte, hogy nem a Kreml jelölte Nobel-békedíjra Vlagyimir Putyint. Mindannyian tudják, hogy erre a díjra teljesen más személyeket jelöltek, ez azoknak a kezdeményezése, akik a jelöléssel foglalkoznak. Ebben az esetben a jelölést az említett író terjesztette be - mondta Peszkov Szergej Komkov kezdeményezésére reagálva. Hozzátette: ha Putyin megkapja a díjat, az nagyszerű, de ha nem, az sem gond, írta a TASZSZ orosz hírügynökség.

Vlagyimir Putyin
Nobel-békedíj
jelölés
javaslat
Szergej Komkov

Most

16:19, Frissítve: 16:35

Újrahasznosítják a szennyvíziszapot Szabadkán

Biomasszát állítanak elő a felhasználásával. Ez egyelőre egy kísérleti projekt. Az ehhez szükséges tesztültetvények a Regionális Hulladéktároló és Hulladékgazdálkodási Kft. területén találhatók. Az illetékesek bemutatták az eddig elért eredményeket.

Népszerű

Leégett egy autószerelő műhely Szabadkán

A villámgyorsan a helyszínre érkező tűzoltók már csak a környező épületeket tudták megvédeni a lángoktól. A tűz szerencsére emberi életet nem követelt, azonban a kár tetemes. Az illetékesek szerint nem önhiba, hanem elektromos zárlat okozta a tüzet.