Ugrás a tartalomra

Olaszországi gazdatüntetés - Tíz traktor juthat be Rómába

2024.02.08
07:28
2024.02.08
07:38
Forrás
MTI
A gazdatüntetések Rómát körbevevő traktoraiból tíz jármű hajthat be a városba a péntekre kitűzött megmozdulásra - közölték a hatóságok szerda este.

A tüntetők fel akarnak szólalni a Sanremói Dalfesztivál színpadán is. Róma központjában, a lateráni Szent János-bazilika előtti téren tarthatják meg demonstrációjukat a gazdatüntetések résztvevői pénteken. A hatóságok azonban nem engedélyezték, hogy a város határában napok óta várakozó több száz traktor is behajtson Róma utcáira. Csak tíz traktor juthat el a bazilika előtti térre.

Más tüntetőcsoportok is szerveznek megmozdulásokat a jövő héten. Az Elárult Mezőgazdasági Dolgozók nevet viselő csoport vezetője úgy nyilatkozott, több ezer traktor, kamion és mezőgazdasági gép érkezését várják.

A Rómába vezető országutakon folyamatosan érkeznek a traktorok, amelyeknek négy parkolási helyszínt jelöltek ki a hatóságok a körgyűrűn kívül.

Olaszország
gazdatüntetés
traktor
Róma

Most

13:32, Frissítve: 15:06

Egyetemi felkészítő tábor Újvidéken

Kétnapos felvételi felkészítő tábor kezdődött ma Újvidéken a Magyar Nemzeti Tanács szervezésében. A képzésen mintegy 50 diák vesz részt, akik a középiskola után egyetemen szeretnének továbbtanulni.

Népszerű

Havi 1.750 eurót is kereshet ezzel a munkával

Nagy szüksége van Szerbiának a kőművesekre. Virágzik az új építésű ingatlanok piaca, ehhez azonban munkaerőre van szükség, amit egyre nehezebb biztosítani. Hogy legyen elég kőműves, az építtetők kénytelenek egyre magasabbra tolni a béreket.

Berobbant a turistaidény Palicson

A nyárias időjárásnak köszönhetően a tó körüli sétányon, a vendéglátóhelyek teraszain és a fagylaltozók környékén is sokan voltak a délutáni órákban.