Ugrás a tartalomra

Orosz-algériai flottagyakorlatot tartottak a Földközi-tengeren

2023.12.08
10:50
2023.12.08
10:57
Forrás
MTI
Közös hadgyakorlatot tartottak az orosz és az algériai haditengerészet hajói a Földközi-tengeren - közölte az orosz Fekete-tengeri Flotta sajtószolgálata.

A tájékoztatás értelmében a gyakorlat tengeri szakaszát december 6-án és 7-én tartották meg az algériai haditengerészet harci gyakorlóterein. A két ország hadihajói a tengeren zajló törvénytelen cselekmények, köztük a kalózkodás, az illegális teherszállítás és a terrorista tevékenység elleni fellépést, valamint tömegpusztító fegyverek elterjedésének visszaszorítását gyakorolták, e mellett közös keresési és mentési műveletet is végrehajtottak.

Az algériai haditengerészet részéről a gyakorlaton egy fregatt, egy kiképzőhajó, egy tengeri vontató, valamint járőröző repülőgépek, kereső- és mentőhelikopterek csoportja, orosz részről pedig az Admiral Grigorovics fregatt, egy Ka-27PS kutató- és mentőhelikopter és egy ellenőrző csoport vett részt.

A gyakorlatozó hajóalakulatot egységes parancsnokság irányította Rebbat Rasid, az algériai haditengerészet ezredese, és Oleg Knyazev, az orosz haditengerészet 1. rangú kapitánya vezetésével.

flottagyakorlat
Földközi-tenger
Oroszország
Algéria

Most

13:11, Frissítve: 13:21

Tizenhatan vehették át diplomájukat Zentán

A kertész- és mezőgazdasági mérnök szakon végzett hallgatók diplomaosztóját a Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetem Zentai Konzultációs Központjában tartották. Az eseménynek a Pro Scientia Naturae Alapítvány Oktatási Központja adott otthont.

Népszerű

Alapos metszés, bőséges termés

Bőséges szőlőtermésre a tőkét a radikális metszés serkenti. A szőlőtőkék szeretik ezt az ösztönzést, kiváltképp ha a növényt indáitól a gazda február végén vagy március elején szabadítja meg.

Hosszú hétvége, hosszú sorok

Továbbra is sokan utaznak Magyarország irányába Szerbiából a hosszú hétvége alatt. Stábunk a délelőtti órákban járta körbe a határátkelőket.