Ugrás a tartalomra

Orosz ellenőrzés alatt lévő területet ért egy ukrán rakétacsapás

2024.02.21
13:35
2024.02.21
13:41
Forrás
Pannon RTV
Médiajelentések szerint több tucat katona vesztette életét egy ukrán rakétacsapás következtében egy orosz ellenőrzésű katonai gyakorlótéren a Donyecki területen.

Az ukrán hadsereg a Bajkál-tótól keletre fekvő szibériai Bajkálontúlból érkező motoros gyalogsági lövészekre lőtt, akik parancsnokukra vártak. A megjelent kép- és videóanyag alapján legalább 60 ember meghalt. Moszkvából kezdetben nem érkezett információ az esetről. Orosz katonai bloggerek azonban megerősítették a támadást. Elmondásuk szerint az incidens kedden délután történt egy olyan területen, amelyet a háború két évvel ezelőtti kitörése után nem sokkal foglaltak el.

Vlagyimir Putyin orosz elnök bejelentette, hogy Moszkva ellenőrzése alá került Krinki település a Dnyeper bal partján, Herszon megyében, ahol az ukrán hadsereg hídfőállás kiépítésével próbálkozott. Szergej Sojgu védelmi miniszter pedig közölte, hogy Krinki visszavétele "pontot tett" a nyáron elkezdett ukrán ellentámadás végére.

Oroszország diplomáciai eszközöket is bevetett már a harc során, a Szövetségi Biztonsági Szolgálat, vagyis az FSZB kémkedéssel vádolta meg a British Council brit kormányzati szervezetet, míg a Szabad Európa Rádiót nemkívánatos szervezetté nyilvánították.

Külföldi szakértők szerint az orosz és az ukrán fél is igyekszik erőt demonstrálni a háború második évfordulójához, február 24-hez közeledve.

orosz-ukrán háború
Donyeck
rakétacsapás

Kapcsolódó tartalmak

Most

21:33, Frissítve: 21:52

Exit poll: a HDZ nyert, de nem tud önállóan kormányt alakítani

A kormányzó jobbközép Horvát Demokratikus Közösség nyert a horvát parlamenti választásokon, de nem tud önállóan kormányt alakítani - derült ki a szavazófülkékből kilépők megkérdezésén alapuló és az urnazárás után nyilvánosságra hozott felmérésből.
20:29, Frissítve: 20:38

Megkezdődött az uniós csúcstalálkozó Brüsszelben

Az Európai Tanácsot alkotó vezetők gazdasági és versenyképességi kérdésekről, az ukrajnai háborúról, az EU és Törökország közötti kapcsolatokról, a közel-keleti konfliktusról és a libanoni fejleményekről fognak tárgyalni.

Népszerű

Havi 1.750 eurót is kereshet ezzel a munkával

Nagy szüksége van Szerbiának a kőművesekre. Virágzik az új építésű ingatlanok piaca, ehhez azonban munkaerőre van szükség, amit egyre nehezebb biztosítani. Hogy legyen elég kőműves, az építtetők kénytelenek egyre magasabbra tolni a béreket.