Ugrás a tartalomra
Pannon RTV

A Pfizer benyújtotta az 5 és 11 év közötti gyermekek oltására kifejlesztett vakcina engedélyezési kérelmét

2021.10.08
07:18
Forrás
MTI
Az amerikai élelmiszer- és gyógyszerfelügyelet október 26-ai ülésén dönt az amerikai cég és a német BioNTech vállalat által közösen kifejlesztett vakcinával kapcsolatos kérelemről.

A Pfizer benyújtotta az amerikai élelmiszer- és gyógyszerfelügyelethez az 5 és 11 év közötti gyermekek oltására kifejlesztett koronavírus elleni vakcina sürgősségi felhasználásra vonatkozó engedélyezési kérelmét - közölte csütörtökön az amerikai gyógyszeripari vállalat. A felügyelet tanácsadó bizottsága előreláthatólag október 26-án ülésezik, hogy megvitassa az amerikai cég és a német BioNTech vállalat által közösen kifejlesztett vakcinával kapcsolatos kérelmet. A hivatalos statisztikák szerint a gyermekek - az idősebbekkel ellentétben - általában nem betegednek meg súlyosan az új típusú koronavírustól. Azonban az Amerikai Gyermekorvosok Akadémiája által közzétett adatokból kiderült, hogy szeptember utolsó hetében csaknem 175 ezer új esetet regisztráltak az Egyesült Államokban a gyermekek körében. Ez pedig az országban feljegyzett összes új eset mintegy negyedét teszi ki.

Pfizer-BioNTech vakcina
koronavírus
védőoltás

Most

07:59, Frissítve: 08:28

Reagált a forint gyengülésére az MNB

Erősödött csütörtök reggelre a forint a nemzetközi devizakereskedelemben a főbb devizákkal szemben, miután az előző nap történelmi árfolyammélypontot állított be.
07:39, Frissítve: 08:26

Ma kezdődik a Nyárhangoló fesztivál Palicson

A VM4K négynapos rendezvényén koncertekkel, közéleti, irodalmi, színházi kerekasztal-beszélgetésekkel, kirakodó vásárral, táncházzal, helytörténeti sétával és gyermekprogramokkal várják a látogatókat. A programokra a belépés ingyenes.

Népszerű