Ugrás a tartalomra
Tanjug/AP/Mahmud Hams

Rakétatámadás érte Gázában az Al Jazeera és az AP sajtóirodáit

2021.05.15
18:52
2021.05.15
20:18
Forrás
hirado.hu
A művelet előtt egy órával az izraeli hadsereg figyelmeztetést adott ki, hogy ürítsék ki az épületet, amit azonnal meg is tettek.
Tanjug/AP/Mahmud Hams

Egy izraeli légi csapás a Gázai övezetben romba döntött szombat délután egy 12 emeletes épületet, amely több médium irodájának, köztük az AP amerikai hírügynökségnek és az Al Jazeera pánarab hírtelevíziónak is otthont adott.

Tanjug/AP/Mahmud Hams

A művelet előtt egy órával az izraeli hadsereg figyelmeztetést adott, hogy ürítsék ki az épületet, amelyet azonnal meg is tettek. A katari székhelyű Al Jazeera élőben közvetítette, ahogy az épület összeomlott.

Tanjug/AP/Mahmud Hams

„Ezt a csatornát nem fogják elhallgattatni, ezt most garantálhatjuk" – kommentálta a képsorokat a hírtelevízió újságírója. Hétfő óta ez volt az ötödik toronyház, amelyet az izraeli légierő lerombolt.

Tanjug/AP/Mahmud Hams

Az izraeli hadsereg a Twitteren azt közölte, hogy a toronyház bombázásával az iszlamista Hamász katonai hírszerzését vették célba. A toronyház megsemmisülése után a Hamász egy szóvivője jelezte, meg fogják torolni a légi csapást, és Tel-Aviv úgy készüljön, hogy „a Föld is beleremeg majd" a palesztinok válaszába.

Gáza
rakétatámadás
Izrael

Most

22:56

Olaszország-Svájc 3-0

Az olasz labdarúgó-válogatott 3-0-ra legyőzte Svájc csapatát Rómában, az Európa-bajnokság csoportkörének második fordulójában, ezzel a nyolcaddöntőbe jutott.
20:17

A 6 hónapos Boško segítséget kér

Boško 2021. január 14-én született Újvidéken. Három hónapos volt, amikor a szüleinek feltűnt, hogy nem a korának megfelelően fejlődik. A vizsgálatok után jött a diagnózis: SMA1 - gerinc eredetű izom atrófia, 1. típus.
17:28, Frissítve: 19:53

Nyílt napok a szabadkai ATB Severben!

A szabadkai ATB Sever vállalat minden szerdán 12 órától nyílt napot szervez, a Mágneses mezők 6-os szám alatt található üzemében. A nyílt napok célja, hogy az érdeklődők megismerjék a vállalat nyújtott álláslehetőségeket.

Népszerű

Két bácsfeketehegyi kamasz fulladt vízbe

Két bácsfeketehegyi fiú belefulladt a Kúla-Kishegyes-csatornába. A 14 és 16 éves fiúk a Szikics és Kishegyes közötti szakaszon fürödtek, ott történt a tragédia - erősítették meg a szerb közmédiának a Szabadkai Rendőrkapitányságon.