Ugrás a tartalomra
Pixabay

Rekordmagasságban az új koronavírus-fertőzöttek száma Ausztriában

2020-08-14
21:31
Forrás
MTI
Egy nap alatt 282 ember tesztje lett pozitív - jelentette be az osztrák egészségügyi miniszter pénteken.

A legtöbben Bécsben, Tirolban és Felső-Ausztriában fertőződtek meg az utóbbi 24 órában. A tárcavezető szerint az új fertőzöttek magas száma összefügg azzal, hogy egyre több embert tesztelnek: az elmúlt 24 órában 12 ezer koronavírus-tesztet végeztek el.

Ausztriában eddig 22 876 ember koronavírus-tesztje lett pozitív, közülük 20 499-en időközben meggyógyultak. Jelenleg 1 652 aktív fertőzöttet, illetve beteget tartanak nyilván.

Ausztria a számok növekedése ellenére jó helyen áll Európában. Egy hét alatt százezer lakóból 11-en kapták meg a vírust, míg Franciaországban százezerből 19-en, Spanyolországban 42-en fertőződtek meg.

Közben egyre nő azoknak a száma, akik egy külföldi utazás során fertőződtek meg. Karintiában 16-an kapták el a vírust egy horvátországi nyaralás során, míg Felső-Ausztriában 40 Horvátországból hazatérő ember koronavírus-tesztje lett pozitív.

Az osztrák kormány megerősítette, hogy hétfőtől utazási figyelmeztetést adnak ki Horvátországra. A térségben nyaralókat pedig felszólítják, hogy a lehető leggyorsabban térjenek vissza Ausztriába.

Ausztria
koronavírus
járvány
rekord
Horvátország
nyaralás

Most

Népszerű