Ugrás a tartalomra
Tanjug/AP Photo/Markus Schreiber, File

Robbanások okozhatták a gázszivárgást az Északi Áramlat 1 és 2 gázvezetékeken

2022.09.27
21:11
2022.09.27
21:17
Forrás
Euronews
Svéd és dán szeizmológusok több robbanást is érzékeltek a Balti-tenger mélyén. Nyomáscsökkenést először a Dániához tartozó Bronholm szigetnél érzékeltek az Északi Áramlat 2-n.

Nem sokkal utána az Északi Áramlat 1 is két helyen kezdett el szivárogni svéd vizeken. Mette Fredriksen dán miniszterelnök az eset kapcsán úgy nyilatkozott, összesen három gázszivárgás van, meglehetős távolságra egymástól, ezért nehéz elképzelni, hogy véletlen egybeesésről lenne szó.

Jelenleg egyik vezeték sem szállít gázt Oroszországból Németországba. Az Északi Áramlat 2-t az építkezés befejezése után lezárták. A hónap elején pedig Oroszország állította le az Északi Áramlat 1-en keresztül történő szállítást.

Északi Áramlat
gázvezeték
gázszivárgás
Oroszország

Most

14:12

Kevesebb a migráns Horgoson

Rendszeresen begyűjtik Észak-Bácskában a határ menti övezetben megbúvó migránsokat, ők azonban visszaszivárognak. A települések központját elkerülik, napközben most nem is igazán mozognak, mert elkezdődött a harmincnapos muszlim böjt, a ramadán.
14:02

Faültetési akciót tartottak Palicson

Mintegy 300 facsemetével gazdagodott a palicsi természeti park. A magas vízszint miatt egyes fajták elkezdtek korhadni, aminek következtében csökkent a fafajták sokszínűsége a parkban. Ezen szeretne javítani a Palics-Ludas Közvállat az ültetéssel.
13:30, Frissítve: 13:38

Uniós csúcs Brüsszelben

Ma kezdődött a kétnapos uniós csúcs Brüsszelben. A tárgyalások fő témái közé tartozik az Ukrajnának nyújtott fegyverkezési és pénzügyi támogatás, a migráció, az uniós gazdasági versenyképesség.

Népszerű

Elindult a szerbiai e-Agrar portál

A termelők az online felületen módosíthatják gazdaságuk adatait, megújíthatják az előző évben leadott információkat, de a támogatások igénylésére is itt lesz lehetőség.