Ugrás a tartalomra
Tanjug/AP/Qatar Government Communications

Sikertelen rakétatámadás a kabuli reptér ellen

2021.08.30
10:24
2021.08.30
10:44
Forrás
BBC
A tölteteket még a levegőben megsemmisítették.

Sikertelen rakétatámadást hajtottak végre reggel feltehetően az Iszlám Állam fegyveresei a kabuli reptér ellen. Helyi források szerint öt rakétát lőttek ki a légikikötőre egy átalakított személyautó platójáról. A tölteteket még a levegőben megsemmisítette az amerikai rakétaelhárító rendszer. A Fehér Ház közleménye szerint a támadás nem befolyásolja a folyamatban levő evakuációt az afgán főváros repteréről.

Vasárnap egy hasonló támadást hiúsított meg az amerikai légierő. Egy átalakított gépjárművet semmisítettek meg drónról kilőtt rakétával, még mielőtt az támadás alá vonhatta volna a repteret. Az Egyesült Államok vizsgálatot folytat, mivel egyes kabuli források azt állítják, hogy a támadásban nem csak az Iszlám Állam katonái vesztették életüket, hanem egy kabuli család kilenc tagja is. Eközben folytatódik azoknak az afgánoknak a kimenekítése, akiknek veszélyben foroghat az élete, mivel az elmúlt 20 évben együttműködtek az nyugati szövetséges erőkkel.

Az Egyesült Államok augusztus 31-én befejezi az evakuációt, emiatt több ezer civil torlódott fel a reptér közelében.

Kabul
reptér
támadás

Most

21:29, Frissítve: 21:37

Ötödször ismételték meg a szavazást

617-en adták le voksukat Veliki Trnovac település hatos számú szavazóhelyén a csütörtök esti előzetes eredmények szerint. Itt ötödször ismételték meg a szavazást.
18:55, Frissítve: 19:43

Három vajdasági díjazott az Életmese-pályázaton

Három vajdasági díjazottja lett az idei Életmese-pályázatnak, amelynek díjátadóját ma tartották a magyar Országházban. A pályázatot 14 évvel ezelőtt indították el azzal a céllal, hogy megőrizzék a családtörténeteket szerte a Kárpát-medencében.
18:29

Egy kis deszka is menthet életet

A frissen kirepült fecskék és más kismadarak eleinte ügyetlenek és hamar képesek beleesni egy medencébe, vagy vízgyűjtőbe - hívja fel a figyelmet a Mályi Madármentő Állomás.

Népszerű

Apa és négy gyerek – segítsünk a Vranka családnak

Segítségre szorul a szabadkai Vranka család. Az apa egyedül neveli négy gyermekét. A szerény körülmények között élő öttagú családnak leginkább élelmiszerekre, tisztálkodási szerekre, valamint építőanyagokra lenne szükségük.

Betakarítják az illegálisan vetett gabonát

Törökbecsén újra betakarítják az illegális terméshozamot az állami tulajdonban lévő földterületekről. A bánáti községben 2016-tól gyűjtik be a terményt azzal a céllal, hogy ily módon fékezzék meg a föld törvénytelen használatát.