Ugrás a tartalomra

Súlyos vonatbaleset Hollandiában

2023.04.04
07:42
2023.04.04
07:54
Forrás
hirado.hu, Szerbiai RTV, BBC
Legalább egy ember meghalt és 30 megsérült keddre virradóra, amikor egy legalább 50 utast szállító személyvonat kisiklott Hollandiában.

Sajtóinformációk szerint a baleset akkor történt, amikor a személyvonat nekiütközött a pályán lévő építőipari berendezéseknek.

A baleset a Hága és Amszterdam között fekvő Voorschoten falu közelében történt. A tűzoltóság szóvivője a holland rádiónak elmondta, hogy 19 embert kórházba szállítottak, másokat a helyszínen láttak el. Sok sérült állapota súlyos.

vonatbaleset
Hollandia

Most

13:32, Frissítve: 15:06

Egyetemi felkészítő tábor Újvidéken

Kétnapos felvételi felkészítő tábor kezdődött ma Újvidéken a Magyar Nemzeti Tanács szervezésében. A képzésen mintegy 50 diák vesz részt, akik a középiskola után egyetemen szeretnének továbbtanulni.

Népszerű

Havi 1.750 eurót is kereshet ezzel a munkával

Nagy szüksége van Szerbiának a kőművesekre. Virágzik az új építésű ingatlanok piaca, ehhez azonban munkaerőre van szükség, amit egyre nehezebb biztosítani. Hogy legyen elég kőműves, az építtetők kénytelenek egyre magasabbra tolni a béreket.

Berobbant a turistaidény Palicson

A nyárias időjárásnak köszönhetően a tó körüli sétányon, a vendéglátóhelyek teraszain és a fagylaltozók környékén is sokan voltak a délutáni órákban.