Ugrás a tartalomra
Tanjug/Michael Buholzer/Keystonve via AP

Svájcban népszavazáson támogatták a járványellenes intézkedéseket

2021.11.28
20:58
Forrás
Euronews.com
A svájciak több mint 60 százaléka támogatta a kormány járványellenes intézkedéseit a népszavazáson. Ez az eredmény további szigorítások bevezetésére is lehetőséget biztosít.

Az országban szeptember óta csak oltva, negatív koronavírusteszttel vagy fertőzés után kialakult védettséget igazoló okmánnyal lehet csak étterembe, kávézóba, moziba és rendezvényekre menni, de az átoltottság mégsem magas, mindössze 65 százalékuk vette fel a koronavírus elleni vakcinát, így Nyugat-Európában ott az egyik legalacsonyabb az átoltottsági arány. Az omikron variáns megjelenése miatt egyébként Svájcban is utazási korlátozásokat vezettek be.

Svájc
népszavazás
COVID-19

Most

22:34

Európában sokan szeretnének űrhajósok lenni

Csaknem 23 600-an jelentkeztek űrhajósnak az Európai Űrügynökség (ESA) felhívására, közülük 1391 jelentkező jutott át az első pályázati fordulón - közölte a párizsi központú nemzetközi kormányközi szervezet.
21:12

Sok a temetés, gond van a koporsóellátással

Nőtt a kereslet és csökkent az ellátás üteme – sok mindenre igaz ez az elmúlt időszakban, és így van ez a temetkezéseknél is. Vajdaságban a temetkezési vállalkozásoknak jóval előre kell tervezniük, nehogy koporsó nélkül maradjanak.
19:46, Frissítve: 19:56

Kézilabda Eb: Nem sikerült a továbbjutás

Igazi parázs mérkőzést játszott a magyar és az izlandi kézilabda válogatott. Az Európa-bajnokság csoportkörének utolsó fordulójában Magyarország legjobbjai egy góllal (30:31) kikaptak északi ellenfelüktől.

Népszerű

Egész pontosan kik igényelhetik a 100 eurót?

A 100 eurós támogatásra jogosult legfiatalabb polgárok azok, akik 2022. január 13-án, vagyis ma töltik be a 16. életévüket, a legidősebbek pedig azok, akik január 14-én töltik be a 30. életévüket.

Kombinált oktatás hétfőtől?

Hétfőn visszatérnek az iskolapadba a vajdasági általános iskolások – így határozott a járványhelyzetet követő tanügyi csapat.