Ugrás a tartalomra

Svédország utcára küldi a hadsereget a bandaháborúk miatt

2023.09.28
21:04
2023.09.29
08:43
Forrás
Euronews, Pannon RTV
Ulf Kristersson svéd miniszterelnök a vezérkari főnökkel történt konzultáció után tette meg példátlan nyilatkozatát. A lépést hosszú folyamat előzte meg.

Augusztusban szó volt arról, hogy a közvéleményt megdöbbentő és felháborító gyilkosságsorozat kemény ellenlépéseket követel, ekkor merült fel a nemzeti haderő bevetésének gondolata. Két ember vesztette életét egy lövöldözésben szerdán Stockholmban. Csütörtök hajnalban egy huszonéves fiatal nő halt meg egy robbanás következtében a svéd főváros Uppsala külvárosában. A robbanásban öt ház megsérült. Feltételezhetően nem az áldozat volt a célpont, hanem a szomszédos ház lakosai.

Svédországban szeptemberben 11 ember halt meg lövöldözésekben. A svéd közmédia szerint az események valószínűleg két banda közötti leszámolás következményei lehetnek.

Svédország
bandaháború
hadsereg

Most

22:25

Mága Zoltán koncertezett Topolyán

A hegedűművész Pásztor Istvánnak, a Vajdasági Magyar Szövetség elhunyt elnökének emléke előtt tisztelgett az eseménnyel a Sarlós Boldogasszony-plébániatemplomban.

Népszerű

Elhunyt Guba Éva, a Pannon RTV újságírója

Kollégánk hosszabb ideig tartó betegség után ma hunyt el - tudatta szerkesztőségünkkel családja. Guba Éva 2020 óta volt a Pannon RTV munkatársa, mint Tisza-menti tudósító.

Az egekbe szökött a malachús ára

Élősúlyban öt-hatszáz dinár, a hentesüzletekben a felpucolt malachús kilogrammja 900, de helyenként akár már az ezer dinárt is elkérik érte.