Ugrás a tartalomra
Twitter

Templomtűz Egyiptomban, sok halott és sérült

2022.08.14
13:40
2022.08.14
17:52
Forrás
BBC, Szerbiai RTV
Legalább 41 ember meghalt, és még több tucatnyi megsérült egy egyiptomi kopt templomban keletkezett tűzben.

A Kairó elővárosának számító Gizában lévő Abo Sefein templomban mintegyt 5 ezer imádságra összegyűlt hívő tartózkodott, a halottak között gyerekek is vannak - tudta meg a Reuters.

A tűz elzárta a templom kijáratát, emiatt pánik tört ki, többeket agyontapostak. Feltételezhetően elektromos zárlat okozta a tüzet. A tűzoltók négy egysége oltja a lángokat, igyekeznek ellenőrzésük alatt tartani a tüzet, hogy ne terjedjen tovább a templomban. Abd el-Fattáh esz-Szíszi, egyiptomi elnök a közösségi oldalán rögtön reagált, azt írta, minden szükséges segítséget mozgósítanak a tűz áldozatainak megsegítésére.

Egyiptom
tűz
Abdel-Fattáh esz-Szíszi

Most

19:07, Frissítve: 20:25

Vajdasági sikerekben bővelkedett a Nemzeti Vágta

Emlékezetes, vajdasági sikerekben bővelkedő vágtát láthatott a közönség vasárnap délután Budapesten. A Temerint képviselő Földes Luca második lett a fináléban. Szerbia színeiben pedig Ördög Alen megnyerte a Nemzetközi vágta döntőjét.
19:04, Frissítve: 20:25

Betyáros virtus Ludason

Fekete, pej, szürke, deres de még tarka ló is versenyzett a 12. Ludasi Betyárnapon. Hátas-lovas és fogatos ügyességi lóversenyeket láthatott a közönség.
18:45, Frissítve: 20:25

Csillagok, csillagok szépen ragyogjatok!

Ismét népzenétől volt hangos az oromhegyesi Faluház. Idén is megszervezték a nemzetközi Csillagok, csillagok szépen ragyogjatok elnevezésű népzenei találkozót. A programon több mint 10 környékbeli és magyarországi csoport mutatkozott be.

Népszerű

69 kérdés, 30 perc

Október 1-jén, szombaton kezdődik és 31-éig tart a népszámlálás Szerbiában.