Ugrás a tartalomra
FoNet/Xinhua

Több mint 10 millió 800 ezer fertőzött a világon

2020-07-02
18:22
Forrás
MTI, MTVA
Meghaladta az 520 ezret a koronavírus halálos áldozatainak a száma a világon, több mint 10 millió 850 ezren fertőződtek meg, csaknem 6 millió 80 ezren pedig meggyógyultak.

A betegség továbbra is az Amerikai Egyesült Államokat sújtja leginkább. A sorban következő leginkább érintett ország Brazília, Oroszország, India és az Egyesült Királyság.

Az Amerikai Egyesült Államokban napi rekordot döntött az újonnan regisztrált koronavírus-fertőzöttek száma. Az elmúlt 24 órában csaknem 53 ezer új fertőzöttet regisztráltak, ezzel a számuk megközelítette a 2,8 milliót, a halálos áldozatok száma pedig meghaladta a 130 ezret, és több mint 1 millió 168 ezren már meggyógyultak. A tájékoztatás szerint a járvány terjedésének sebessége most a leggyorsabb az Egyesült Államokban. A Reuters hírügynökség beszámolója szerint Arizonában, Floridában, Kaliforniában és Texasban regisztrálták a legélesebb emelkedést. Ezek benne vannak abban a tizennégy államban, amelyekben júniusban megduplázódott a frissen diagnosztizált fertőzöttek száma. A járványhelyzet miatt több államban is fel kellett függeszteni a korábban elrendelt korlátozások enyhítését.

A második legérintettebb ország Brazília több mint 1 millió 450 ezer fertőzöttel. Ezután következik Oroszország, ahol az elmúlt 24 órában újabb 6,760 fertőzöttet regisztráltak, majd India és az Egyesült Királyság következik a sorban.

koronavírus
fertőzött
világ
USA
napi rekord

Most

14:46, Frissítve: 14:53

Játszik a US Openen Đoković

Az ATP világranglista első helyezettjének részvételéle a New York-i tornán bizonytalan volt, most azonban Đoković megerősítette, hogy ott lesz az amerikai Grand Slam-en.

Népszerű

Karantén vár a Szerbiába utazókra?

Szerbia PCR-teszt kötelezettséget és karantént róhat ki az országba utazó külföldiek számára - erről ír a szerb sajtó. A hírt Branislav Tiodorović, a válságstáb tagja is megerősítette.