Ugrás a tartalomra

Több mint 50 lavinát észleltek Tirolban, eddig 8 áldozatot találtak

2022.02.05
10:53
Nyolc síelő vesztette életét Ausztria nyugati részén lavinaomlások következtében pénteken.

Az osztrák-svájci határ közelében hatan haltak meg. A Tirol tartománybeli Spiss térségében öt síelő, köztük négy svéd állampolgár vesztette életét. Ausztria legnyugatibb tartományában, Vorarlbergben pedig egy 43 éves terepsíelőt temetett maga alá egy lavina.

Auffach település mellett egy 61 éves nőt és egy 60 éves férfit sodort el a hócsuszamlás. Tirolban csütörtök óta szokatlanul sok lavina zúdult le. Az utóbbi 48 órában több mint 50 lavinaomlást észleltek.

lavina
Tirol
áldozat
síelő

Most

19:30, Frissítve: 19:57

Száz fiatal labdarúgó a Csubela Ferenc Emléktornán

Száz fiatal labdarúgó részvételével zajlott a Csubela Ferenc Emléktorna Bácskossuthfalván. A kispályás kupán 16 csapat versengett helyi és környékbeli fiatalok részvételével. Csubela Ferenc, a VMSZ egyik alapítója és első elnöke volt.

Népszerű

Mezőgazdászok, figyelem!

Új pályázatot hirdettek a mezőgazdászok számára. Beruházásaik 50 százalékát az állam biztosítja, vissza nem térítendő támogatás formájában.

Elindult a személyforgalom a Szabadka-Szeged vasútvonalon

Az első járat 5 óra 19 perckor indult Szegedről. Az első utasok között volt Lázár János magyar közlekedési miniszter és dr. Pásztor Bálint a VMSZ megbízott elnöke is. A személyvonatok ezen a vonalon ötször közlekednek majd mindkét irányba.