Ugrás a tartalomra

Többszáz sebesültje van a ma délelőtti izraeli támadásnak

2024.02.29
16:54
2024.02.29
17:45
Forrás
Pannon RTV
Beszámolók szerint egy élelmiszersegélyre váró csoportra nyitottak tüzet az izraeli erők.

Több, mint 100 palesztin halt meg és legalább 760-an megsebesültek ma délelőtt egy izraeli támadásban Gáza északi részén – állítják a palesztin hatóságok. A Hamász terrorszervezet közleményben arra figyelmeztetett, hogy az incidens a tűzszüneti megállapodásra és a túszok szabadon bocsátására irányuló tárgyalások kudarcához vezethet.

Mindeközben az izraeli hadsereg szárazföldről, tengerről és levegőből is folytatta a hadműveleteit Gáza egész területén. A legintenzívebben Gáza déli részét támadják. Újabb összecsapásokra került sor a libanoni Hezbollah katonai szervezet és az Izraeli Védelmi Erők között is.

Az Amerikai Egyesült Államok attól tart, hogy Izrael megtámadja Libanont. Az ENSZ illetékesei arra figyelmeztetnek, hogy az izraeli megszállás miatt a Gázai övezet lakosságának negyede az éhezés szélén áll. Volker Türk, az ENSZ emberi jogi főképviselője azt nyilatkozta, hogy szerinte a konfliktusban mindkét fél követett el háborús bűnöket, és ezek kivizsgálását, valamint a felelősök megbüntetését kérte.

közel-keleti konfliktus
Gázai övezet
Izrael
rakétatámadás

Most

19:03, Frissítve: 20:04

Mozgasd meg az agyad!

Mozgasd meg az agyad! mottóval kvízestet szervezett Noszán a helyi Hinga Művelődési Egyesület. Az esemény célja a szórakozás, barátkozás, ügyesség és az általános műveltség fejlesztése volt. Négy- illetve ötfős csapatok versengtek a díjakért.

Népszerű

Havi 1.750 eurót is kereshet ezzel a munkával

Nagy szüksége van Szerbiának a kőművesekre. Virágzik az új építésű ingatlanok piaca, ehhez azonban munkaerőre van szükség, amit egyre nehezebb biztosítani. Hogy legyen elég kőműves, az építtetők kénytelenek egyre magasabbra tolni a béreket.