Ugrás a tartalomra

Tüntetések Izraelben

2024.04.01
17:25
2024.04.01
17:34
"Hozd haza őket most!" - ez volt olvasható a Tel-Avivban és Jeruzsálemben szervezett tüntetéseken a magasba emelt transzparenseken.

Több tízezer civil vonult utcára, hogy a túszok szabadon bocsátását követelje. Információk szerint jelenleg 136 izraeli túsz van a Gázai övezetben.

Nem csitulnak a harcok a Gázai övezetben. Legalább négyen életüket vesztették, és mintegy 17-en megsérültek, amikor légicsapás érte az al-Aksza kórházat vasárnap éjszaka - közölte az ENSZ Egészségügyi Világszervezete. Információk szerint a sebesültek többsége újságíró. Az IDF március közepén ostrom alá is vett egy kórházat, ahol azóta összesen 21 beteg vesztette életét a rossz körülmények miatt. Értesülések szerint az egészségügyi intézményben minden 15 emberre jut egy üveg ivóvíz, a cukorbetegeket pedig az élelmiszerhiány veszélyezteti. Hétfő hajnalban véget ért az ostrom.

Az immár fél éve tartó harcokat egyre kevésbé tolerálják. Vasárnap este Jeruzsálemben több ezren tüntettek a foglyok szabadon engedését követelve. A tömeg megbénította a közlekedést, lezárta az egyik Jeruzsálemen áthaladó autópályát és máglyákat gyújtott az érintett szakaszon. Az ENSZ tűzszünetet követel.

Izrael
tüntetés
háború

Kapcsolódó tartalmak

Most

21:33, Frissítve: 21:52

Exit poll: a HDZ nyert, de nem tud önállóan kormányt alakítani

A kormányzó jobbközép Horvát Demokratikus Közösség nyert a horvát parlamenti választásokon, de nem tud önállóan kormányt alakítani - derült ki a szavazófülkékből kilépők megkérdezésén alapuló és az urnazárás után nyilvánosságra hozott felmérésből.
20:29, Frissítve: 20:38

Megkezdődött az uniós csúcstalálkozó Brüsszelben

Az Európai Tanácsot alkotó vezetők gazdasági és versenyképességi kérdésekről, az ukrajnai háborúról, az EU és Törökország közötti kapcsolatokról, a közel-keleti konfliktusról és a libanoni fejleményekről fognak tárgyalni.

Népszerű

Havi 1.750 eurót is kereshet ezzel a munkával

Nagy szüksége van Szerbiának a kőművesekre. Virágzik az új építésű ingatlanok piaca, ehhez azonban munkaerőre van szükség, amit egyre nehezebb biztosítani. Hogy legyen elég kőműves, az építtetők kénytelenek egyre magasabbra tolni a béreket.